Подорожуй з Тіндер: додатки для знайомств як спосіб дізнатися більше цікавого під час поїздок

15 Жовтня 2016 11:17

Додатки для знайомств – це чудовий спосіб знайомитись з новими людьми, подорожуючи світом. Серйозно. І я не маю на увазі знайти собі пару на ніч (або ж якщо це для тебе, то чому б і ні. Просто будь обережною).

Так як пересуди щодо знайомства в Інтернеті (а тепер і за допомогою додатків) вже відходять у минуле, розповідати подругам про те, “як я познайомилася зі своїм хлопцем “онлайн”, стає не тільки нормальним, а й доволі банальним. А це означає, що перед нами відкривається ще більше можливостей використання нових соціальних мереж.

Я збираюсь найближчим часом поїхати в Ірландію, тому сиджу в Тіндері й шукаю людей з Дубліна, які могли б мені порадити гарні місця

розповідає Еріка, яка планує подорожувати наодинці.

 

Вона не має так багато друзів, які могли б зібрати речі й податись у мандри, але вона дуже любить подорожувати і не хоче чекати, доки хтось зможе до неї приєднатись. Дівчина говорить, що подорожування наодинці її дещо лякає і додає:

Якщо я хочу побачити світ, то мені пора вирушати в дорогу. Тому я собі подумала: а чому б перед тим, як поїхати, не знайти людей, з якими я зможу провести час?

 

Еріці найбільше став у пригоді Тіндер. Це популярний додаток для смартфонів, призначений для романтичних знайомств відповідно до заданих параметрів. Додатком щодня користується більше 15 млн чоловік. Преміум-акаунт там коштує 10 доларів на місяць для людей, молодших тридцяти, й 20 доларів для тих, кому за тридцять. Він дозволяє користувачам підшукувати можливу пару у містах, у яких вони наразі не знаходяться. Преміум-аккаунт потрібен тому, що зазвичай додаток вам показує лише тих, хто знаходиться з вами в одній локації.

Тіндер для мандрівників

© Depositphotos
  •  Свайпай вправо, щоб почати

Туристи вже давно використовують додатки для знайомств у дорозі, однак вони здебільшого зосереджуються на тому, щоб знайти собі пару, в той час як ці служби можуть надати багато рекомендацій щодо подорожей.

Так, ти шукаєш пару, щоб завести романтичні стосунки, однак перевага подібного знайомства у новому місці в тому, що твій потенційний партнер – це один з місцевих, якому відомі хороші ресторани та заходи, які дають можливість отримати те, чого так хочуть усі сучасні мандрівники − автентичний досвід.

Дебора, жителька Нью-Йорку, відкрила потенціал додатків для знайомств для подорожей випадково:

Минулого року я прилетіла у Стамбул, зайшла в додаток для знайомств OKCupid, і мені написав якийсь хлопець і запросив випити. Ми пропустили пару коктейлів, потусили, і, одним словом, це було дуже круте побачення!

Дебора виявила, що на зустрічах з місцевими вона буває в різних частинах міста й у найбільш атмосферних ресторанах та районах.

Розібратися в більшості цих додатків так само просто, як і зареєструватися на Фейсбуці. Коли діло доходить до спілкування, просто будь чесною щодо своїх намірів.

Тіндер для мандрівників

© Depositphotos
  •  Для компаній та одиноких мандрівників

У ході дослідження, проведеного компаніями Expedia та Tinder, було виявлено, що мандрівники переважно використовують додатки для знайомств у дорозі, коли вони подорожують у компанії, однак такі, як Еріка, яка мандрує самостійно, можуть отримати стільки ж, якщо не більше, від цих сервісів.

Хоча Тіндер сприймається у деяких колах лише як засіб знайти партнера на ніч, відвертість про те, в чому ви зацікавлені, а в чому − ні, може, у більшості випадків, вберегти вас від проблем.

Слухай, я не місцева. Якщо тобі буде цікаво просто зустрітись, чогось випити і познайомитись з новою людиною, то я була б рада з тобою побачитись

зазвичай пише Дебора.

Безпека

Дебора каже, що все ж не треба нехтувати базовими заходами безпеки − зустрічатися у людних місцях або брати з собою подругу. Але сама вона не завжди прислуховується до власної поради. Дебора розповідає:

Я відпочивала у набережному місті в Туреччині, і моя подруга, з якою я подорожувала, захворіла, і я залишилась одна в місті, повному вечірок. В той день я встановила Тіндер. Швидко знайшла хлопця, який запропонував за мною заїхати. Ну, от я сіла в авто незнайомця, і він відвіз мене на дуже гарний пляж, на якому я б інакше ніколи не побувала.

Хоча не всі побачення виявилися ідеальними, Дебора каже, що шанси знайти хорошу людину за кордоном приблизно такі ж, як і в Нью-Йорку. І з нею не сталося жодної страшної історії. За словами Дебори, все, що тобі треба сказати,  це: “Сходимо на каву?” або “Не хочеш затусити? Покажи мені своє місто”.

Тіндер для мандрівників

© Depositphotos
  •  Тобі навіть не потрібно ні з ким зустрічатись

Саха, який скористався Тіндером у якості експерименту, розповідає, що приїхав у Бостон, де мав виступити з двадцятихвилинною доповіддю. У нього не було жодних інших планів, і він хотів насолодитися всім тим вільним часом, який залишався. Хлопець подумав, що знайде спосіб гарно провести час.

Коли він вийшов з автобусу, вирішив проекспериментувати: свайпати вправо на кожній дівчині у стрічці пропозицій. А коли знаходив собі пару, ставив завжди одне й те ж саме запитання: “Слухай, я зараз у Бостоні і пробуду тут наступних декілька днів. Як тут можна повеселитись?”. Результат перевищив будь-які очікування.

Я отримав море рекомендацій… Відвідав лекцію в Массачусетському технологічному інституті й потрапив у крутий підземний клуб. Побував у барі, в якому зависають усі ці студенти. Все, чим я займався, було новим для мене, і я нізащо не провів би так гарно час, якби не скористався Тіндером

розповів Саха.

Саха каже, що люди радо дають рекомендації. Хлопцю здається, що усі ми особливо пишаємося тим, що знаємо якісь класні місця.

Хоча він і не користувався Тіндером з того часу, як знайшов собі дівчину, та радить усім своїм друзям, щоб вони не забували про цей сервіс, подорожуючи світом:

Для мене це було відкриттям. Більшість користувачів Тіндера зацікавлені не лише в тому, щоб знайти собі хлопця чи дівчину. Це просто місце, де можна познайомитись з цікавими людьми й поспілкуватись на різні теми.

Джерело:  travel.tochka.net