У Мілані показали картини хлопчика-аутиста з України

23 Жовтня 2016 14:48

У Мілані показали картини хлопчика-аутиста з України

В Генеральному консульстві України в Мілані експонують малюнки дев’ятирічного  буковинця  Даника Гулька з міста Заволока Сторожинецького району.

Про це повідомила  українська активістка Оксана Гаденко, яка нині проживає в Італії.

“Побачила роботу хлопчика-аутиста Даника, яка мені запала в душу. Вирішила, що його роботи має бачити світ. Переговори з консулом пройшли успішно, й ось виставка відкрита”, –  прокоментувала подію Оксана Гаденко.

Як розповіла Укрінформу наставник хлопчика, художниця та письменниця Христя Венгринюк, він вперше спробував себе у художньому мистецтві у березні цього року. Відтоді щотижня годинами малює імпресіоністичні картини, не пропускає жодного заняття.

“Дитина кайфує від малювання. Учнів, які б отримували таке задоволення, я ще не зустрічала. Він з перших занять відчув, що таке імпресіоністичний мазок”, – зазначила Венгринюк.

На рахунку Даника уже п’ятнадцять імпресіоністичних картин. Він займається малюванням двічі на тиждень, малює невтомно й захоплено. Вперше його роботи були представлені чернівчанам за ініціативи “Волонтерського руху Буковини”. Активісти проводили конкурс дитячих малюнків до Дня міста. Роботи переможців надрукували на сувенірній продукції: магнітиках, листівках.

Джерело:  uapost.us