У Подільському районі реконструюють Покровську та Андріївську вулиці

28 Жовтня 2016 09:21

186382У Подільському районі здійснять реконструкцію вулиць Покровської та Андріївської.

«Наразі в Києві розробляється та впроваджується нова транспортна політика. У рамках її реалізації вже започатковано нові проекти, один із яких – створення пішохідної зони на Подолі. Цей район має для Києва надзвичайно велике значення, адже тут розташований великий транспортний вузол, чимало історичних, культурних пам’яток. Саме тому ми хочемо зробити Поділ максимально зручним і комфортним як для киян, так і для гостей міста. Вулиці Андріївська та Покровська відіграють особливу роль у реконструкції всього Подолу. Тому ми плануємо оновити їх у першу чергу. Завдяки реалізації таких проектів Київ поступово перетворюється на сучасне європейське місто», – зауважив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Зазначимо, що під час виконання робіт передбачено закриття руху транспорту на вул. Петра Сагайдачного (крім автомобілів спеціального призначення). Відповідно до цього буде внесено зміни в роботу маршрутів міського пасажирського транспорту.

Так, КП «Київдорсервіс» має розробити та погодити з ГУ Національної поліції у м. Києві схеми організації дорожнього руху, внести зміни в дислокацію технічних засобів регулювання дорожнього руху, встановити відповідні дорожні знаки.

Замовником виконання робіт із проектування та реконструкції вулиць Покровської та Андріївської визначено КК «Київавтодор». Комунальна корпорація має визначити генеральну проектну та підрядну будівельні організації для виконання робіт, розробити проектну документацію, провести та затвердити її експертизу.

Відповідно до розпорядження КМДА, Департаменту транспортної інфраструктури доручено подати до Департаменту економіки та інвестицій пропозиції щодо включення робіт із розробки проектної документації і реконструкції вулиць до програм економічного та соціального розвитку м. Києва на 2017 рік і наступні роки.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Джерело: Главком