У столичному будинку Центру Української Культури та Мистецтва презентують експозицію “Свято Врожаю”

31 Жовтня 2016 16:03

Ангеліна_Ісаханова_resized

Раз на два роки митці різних стилів та поколінь збираються в будинку Центру Української Культури та Мистецтва на Свято Врожаю, аби познайомити людей зі своєю творчістю та довести, що мистецтво, виплекане рідними краєвидами, прадавніми звичаями й традиціями, змінює світ на краще. Для нас, українців, надважливим є процес єднання з природою. Із давніх-давен ми черпали від землі силу та натхнення, що трансформувалось у твори мистецтва.

Цьогорічна експозиція Свята Врожаю приємно здивує найвибагливіших відвідувачів! Проект поєднає в собі виставку живопису Ангеліни Ісаханової; авторські ляльки Оксани Скляренко; унікальні різьблені орнаменти Руслана Кушніра; шедеври учнів та вчителів школи петриківського розпису Харкова та Києва; іграшки та вироби з дерева й лози від майстрів із Чернігівщини; традиційна весільна атрибутика від майстрів Київщини. Організатори також підготували цикл захоплюючих майстер-класів, лекцій, вистав та презентації дитячих книг.

Оксана Скляренко – педагог, письменниця, художниця, майстриня зі створення народної ляльки та ведмедика Тедді, учасниця всеукраїнських та міжнародних мистецьких виставок. Її роботи відзначені найвищими нагородами численних міжнародних конкурсів авторської іграшки. Експозиція «Ляльки Оксани Скляренко» стане для відвідувачів справжнім відкриттям, поєднанням ігрової та оберегові функції, гармонії традицій та новаторського підходу.

Руслан Кушнір – митець, який після тривалих пошуків розробив унікальну техніку, в основі якої – різьблення по дереву, після чого він наносить на поверхню розпис, стилістика якого заснована на традиціях вишивки хрестиком. Спочатку новатор вирізає на дереві певну основу, потім робить на комп’ютері схему. Твори Руслана Кушніра – це свого роду вишивка фарбами!

Єднання з природою і традиціями також висвітлено у творах Ангеліни Ісаханової. У межах проекту вона презентує свою персональну виставку «Міфи і творива», яка відтворює казковий світ фантазії. Лейтмотивом цих робіт є ліричний настрій осені і бабиного літа. Основний напрямок роботи художниці – створення народних образів які символічно названі художницею «Міфи». Також в експозицію ввійшли роботи абстрактного і формального спрямування, які мисткиня називає «Творива». Темами робіттакож є розкриття незбагненності жіночої краси, любов, світло, гармонія, зачарованість моментом життя, романтизм стосунків пари, магія літньої місячної ночі, замилованість порами року, серед котрих завжди найяскравіша і найтаємничіша – осінь.

Петриківський розпис цьогоріч представлять відомі майстрині Тамара Вакуленко та Марина Саркісян зі своїми учнями. Поверхнею для розпису в майстрів школи Харкова та Києва служить дерев’яна тарілка. Усе обиралось не випадково. Адже дерево – це теплий природний матеріал, форма тарілки – коло. Кожна робота має цікаву композицію та кольорову гаму. Усі разом складають неповторний букет традицій петриківського розпису. Тамара Вакуленко – харків’янка з петриківським корінням, Заслужений майстер народної творчості, своє творче життя присвятила петриківському розпису та вдосконаленню своєї майстерності. Марина Саркісян, художниця, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, яка також присвятила своє життя педагогічній діяльності.

Під час Свята Врожаю-2016 відбудуться майстер-класи для дорослих та діточок:

3 листопада             18:30              Петриківський розпис;

5 листопада             14:00              Ліплення з глини;

8 листопада                         12:00              Петриківський розпис;

10 листопада           17:00             Лялька-мотанка;

12 листопада           14:00              Петриківський розпис;

15 листопада           17:00              Травоплетіння;

17 листопада           17:00              Ліплення з глини;

19 листопада           14:00              Петриківський розпис;

22 листопада           17:00              Лялька-мотанка;

26 листопада           14:00              Петриківський розпис.

 

Матеріали для майстер-класів надаються Центром Української Культури та Мистецтва. Участь дітей у майстер-класах – безкоштовна. Попередній запис на участь у майстер-класах є обов’язковим, за № тел. (044) 425-12-64. Приходьте зі своїми родинами до Центру Української Культури та Мистецтва. Тут панує затишок!

Початок події:03 листопада 2016 18:00

Закінчення події:26 листопада 2016 18:00

Вартість:Вхід вільний

Телефон:044-425-12-64

Адреса:Україна, Київ, вул. Хорива 19-В

Email:m.lukashuk@dolesko.com

Сайт:dolesko.com

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний;
Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа»
www.dolesko.com
Із питань акредитації на відкриття виставки, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за № тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: olga.muzi4enko@dolesko.com.

Джерело: http://prostir.museum/ua/event/5086