Вчені: Зелений чай позитивно впливає на чоловіків

4 Жовтня 2016 16:52

Голландські учені встановили, що зелений чай має сильний позитивний вплив на організм чоловіків. В першу чергу, це стосується розумових здібностей і відчуття втоми.

Вчені відзначають, що всі чули про корисні властивості цього напою, дану тему досліджували безліч разів, але ніхто не вивчав вплив зеленого чаю конкретно на організм чоловіків. Для експерименту було відібрані близько 50 представників сильної частини людства різного віку.

Виявилося, що одна чашка зеленого чаю перед випробуваннями позитивно позначилася на розумових здібностях чоловіків, крім того, вона знизила їх втому і стрес. Далі вчені захотіли встановити, які саме компоненти даного напою так впливають на організмі сильної частини людства.

Дослідники дізналися, справа в кофеїні і амінокислоті L-тіаніна. Саме вони позитивно вплинули на чоловіків. Крім того, вчені відзначають, ті хто систематично п’ють зелений чай зміцнюють свої кістки, а також знижують ризик виникнення багатьох захворювань, таких як: серцево-судинних, інсультів, раку, діабету і хвороби Паркінсона.

Джерело:  uagolos.com