Вікенд киянина на 14 – 16 вересня

14 Жовтня 2016 13:12
Вікенд киянина на 14 - 16 вересня

Нас чекає три вихідних. Залишається уповати, що прогнози синоптиків не справдяться і дощів не буде, бо надто вже цікаві події будуть у ці дні. Насамперед, 14 жовтня українці святкуватимуть Покрову – день захисника України. “Вечірка” уже писала про повну програму подій, які відбуватимуться у центрі, але є кілька на які ми хочемо особливо звернути Вашу увагу…

П’ятниця, 14 жовтня

Справжня Покрова у “Мамаєвій слободі”

У Мамаєвій слободі на Покрова празник – тут святкуватимуть День козацтва і презентуватимуть зброю та гонор запорожців. Захід розпочнеться із святочного церковного передзвону  і Божественної літургії . А потім, власне і розпочнеться шоу: Козацький герць на шаблях кращого в Європі кінного козацького каскадерського підрозділу під орудою Наказного отамана Олега Юрчишина; виступи фольклорних колективів «Мамаєвої Слободи» – «Панночка-козачка» та «Терлич-трава», а також троїстих музик, кобзарів та лірників; майстер-класи з фехтування на шаблях, стрільби з лука, катання верхи на конях та возі спільно з козаками.

На ярмарковому майдані, а також в «Шинку – коса над чаркою» відбудеться представлення страв історичної козацької кухні та хмільних напої XVII-XVIII ст.. На живому вогні в казанах готуватимуться історичні козацькі страви: лемішка, соломаха, куліш, щерба, а також верещака, січеники, тетеря, рябко, гречаники, знамениті козацькі коржі «Загреби» та «Підпалки». З нагоди свята також подаватимуться вареники з усілякими начинками та галушки з варяницями. Посмакувавши, ви зможете запити наїдки козацьким чаєм «Гербата» (різнотрав‘я), а також «Вишняком», «Слив‘янкою», «Дулівкою», «Медовухою», «Калганівкою» та зеленою «Полинівкою».

Коли: з 8:00 до 18:00

Де: Мамаєва слобода

Вартість: 50 грн, пільгові – 35 грн.


Покрова у Пирогові

У Національному музеї народної архітектури та побуту України запрошують разом відсвяткувати Покрову та День захисника України. У програмі виступи народних колективів, ярмарок майстрів та найсмачніший український куліш! Об 11годині розпочнеться святкова літургія, що завершиться панахидою за померлими воїнами, обходом довкола церкви та водосвяттям.

Коли: з 10:00 до 18:00

Де: Національний  музей народної архітектури та побуту України

Вартість: квиток 40 грн.


Воїни. Історія українського війська

«Воїни. Історія українського війська» – це 20 розповідей про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення. Експозиція дає змогу зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви. Організатор – Український інститут національної пам’яті

Коли: 14:00

Де: вул. Хрещатик 36, біля Київської міської державної адміністрації

Вхід вільний


СУБОТА, 15 жовтня

У пошуках свого

Маркет “Made in Ukraine” – це найбільший фестиваль українських виробників. Мета заходу – показати, що в Україні є якісні, креативні виробники і познайомити їх з українськими споживачами. Так як це День народження маркету, організатори обіцяють дарувати подарунки, пригощати солодощами, веселити і розважати. У суботу на фестивалі виступить український гурт ТІК, а в неділю – українські джазмени.
Коли: 15-16 жовтня з 10:00 до 20:00
Де: Контрактова площа
Вхід вільний


Реклама, яка змушує серце битися швидше

Реклама, під час якої не виникає найменшої думки потягнутися до пульту телевізора. Саме такою має бути успішна соціальна реклама – маленькі оповіді про життя. Киями мають змогу побачити найкращу, найсвіжішу українську соціальну рекламу, схвалену суворим журі. Перегляд шорт-листу #MolodiyaFestival’16 плавно перейде у нагородження переможців.

Коли: 13:00 по 16:00

Де: “Планета Кіно”

Вхід вільний, за попередньою реєстрацією: http://bit.ly/2d9dYLt

 


Красиво відродити Либідь

Багато киян вже забули про Либідь, а якраз у парку Відрадний знаходяться витоки річки. Тож у суботу киян запрошують пригадати історію нашого рідного міста, прогулятися парком та обрати красуню — Першу Леді Либідь, що буде публічно представляти проект по відродженню річки протягом наступного року. А на завершення — на усіх присутніх чекає виступ театру! Усі дівчата, що виборюватимуть титул “Перша Леді Либідь” отримають подарунки і приємні сюрпризи від організаторів! Цей захід — один із кроків до реалізації проекту по відродженню річки.

Коли: з 13:00 по 15:00

Де: парк “Відрадний”

Реєстрація учасників за телефонами: Віталій (093)724 67 47; Семен (067)317 54 77; Людмила (093)041 69 80


Бароковий лекторій

Бароко – стиль, який в Україні асоціюється з культурною спадщиною козацької доби, – монументальний, піднесено-урочистий, динамічний, пишно-декоративний, драматичний, надмірний і чуттєвий… У Національному художньому музеї України організували цілий лекторій про стародавнє мистецтво. Цієї суботи розглядатимуть феномен української барокової ікони. Лекцію читає науковий співробітник Наталія Ташлай
Коли: з 14:00 по 15:00

Де: Національний художній музей України

Вартість: 30 грн., пільговий 10 грн.


Робототехніка для найменших

У Києві триває набір для дітей на курси робототехніки і програмування. Киян запрошують відвідати безкоштовні пробні заняття і вибрати зручний час і місце для занять. Дітей занурять у світ електроніки, робототехніки та програмування. В ході навчання діти ознайомляться і на реальних прикладах “побачать” закони фізики, математики та логіки. Батьки під час цих лекцій зможуть або дивитися науково-пізнавальні відео і обговорити з експертом в галузі IT-технологій питання робототехніки або, за бажанням, брати активну участь в занятті із своїми дітьми.

Коли: з 12:00 по 13:30

Де: Солом’янська площа (Курська), зареєструватися на урок сайті – http://www.robotgood.com.ua/Home/Register
Контактний телефон: +380 99 620 94 94 / +380 68 620 94 94
Вартість: безкоштовно


Освіта за кордоном

15 і 16 жовтня в готелі InterContinental пройде виставка – Освіта за кордоном. Представники ВНЗ з Канади, Великобританії, США і ЄС розкажуть все про умови вступу, ціни і вимоги до абітурієнтів. Захід буде корисно школярам, випускникам вузів та їхнім батькам.

Коли: 10:00 по 17:00

Де: в готелі InterContinental
Детальніше тут: http://www.study.ua/exhibition/

 


НЕДІЛЯ, 16 жовтня

Дитячий кіноклуб

У Києві організували кіноклубу «Фільмар» для найменших у Кінотеатрі “Жовтень” .  “Заняття” почнуться із показу анімаційного фільму «Микита Кожум’яка» Манука Депояна.  У рамках кіноклубу будуть  ререглядати фільми і знайомимось із кінорежисерами, продюсерами, операторами і зірками українського кіно. У неділю о 14:40 зустріч представники проекту «Микита Кожум’яка» проведуть першу зустріч на тему українського кінематографу! О 15-тій розпочнуть показ.

Коли: 14:00

Де: кінотеатр “Жовтень”

Вартість: на цей сеанс можна придбати дитячі квитки за ціною 40 грн!http://zhovten-kino.kiev.ua/films/mikita-kojumyaka


Джаз, просто джаз

У рамках Днів відкритих дверей простору “Майстер клас” прозвучить спеціальна джазова програма від Назгуль Шукаєвої – виконавиці з неймовірним вокалом, справжнього майстра свого Голосу та Духу. Своїм «магічним» виступом співачка створить в нашому новому Домі особливу атмосферу: світла, гармонії, затишку. Назгуль Шукаєва — співачка з дивовижних просторів Казахстану, чиє ім’я перекладається як «ранковий квітка». Сьогодні Назгуль Шукаєва — співачка, для якої Україна стала другою Батьківщиною для творчості і життя. Має досить рідкісним діапазоном голосу від горлового співу до сопрано, що дозволяє їй виконувати як автентичний фолк, джаз, так і сучасну академічну музику.
Коли: 19:00

Де: “Майстер клас”
Вартість: 200 грн.