Афіша Києва на 12-13 листопада: фестиваль віскі та нове британське кіно

11 листопадаа 2016 15:05
nastol.com.ua

nastol.com.ua

Якщо ви ще не вирішили, як провести вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 12-13 листопада.

АРТ: ЗЕМНЕ І НЕБЕСНЕ ЖИТТЯ ПАРАСКИ ХОМИ

Де і коли: виставка триватиме до 30 листопада в арт-галереї Nebo

Галерея Nebo запрошує на першу посмертну виставку видатної народної художниці Параски Петрівни Хоми. Виставка присвячена 83-му дню народження майстрині.

Картини художниці складаються з простих за сюжетом композицій і передають красу рідної землі, її історію, долю українців. У роботах використані образи-символи – декоративні квіти і птахи. Барвисті й емоційні витвори мистецтва самобутньої майстрині з казковою фантазією і поетичним світобаченням ставлять поруч з роботами Катерини Білокур і Марії Приймаченко. В експозиції представлено 15 робіт Параски Петрівни різного періоду її творчості.


© Nebo Art Gallery

© Nebo Art Gallery

 


АРТ: ВИСТАВКА ВІРТУАЛЬНА МІФОЛОГІЯ

Де і коли: триватиме до 12 грудня в Art Ukraine Gallery

Новий арт-простір Art Ukraine Gallery відкриється персональною виставкою Степана Рябченка Віртуальна міфологія. У цьому проекті автор досліджує межі віртуального і матеріального світів, створюючи альтернативну дійсність із власними персонажами і міфологією. На виставці будуть представлені роботи в жанрі цифрового живопису і скульптури.


© Степан Рябченко

© Степан Рябченко

 


АРТ: ВИСТАВКА-ІНСТАЛЯЦІЯ ФІЛОСОФІЯ НЕРІВНОСТІ. РОЗДУМИ НА ТЕМУ…

Де і коли: триватиме до 25 грудня в Музеї Історії Туалету

Що наше життя – гра чи реальність? Хто ми – ляльки або ляльководи? Хто з нас замислюється над тим, чому одні живуть у вічній метушні, а інші вище реальності? Чи варто долати всі перешкоди? А може всього лише варто піднятися над ними? Кожен сам повинен відповісти на ці запитання…

Музей Історії Туалету представляє виставку – інсталяцію Філософія нерівності. Роздуми на тему... Основною фігурою виставки є стілець. Стілець був першими меблями, створеними людиною і Стілець як ніхто інший може розкрити всю сутність свого власника. Тому за допомогою фігури Стільця як Людини ми можемо поміркувати на тему свого місця в житті.


© Музей Истории Туалета

© Музей Історії Туалету

 


АРТ: ВИСТАВКА КАРДИНАЛ РІШЕЛЬЄ

Де і коли: проект триватиме до 3 грудня в Щербенко Арт Центрі

Один із найвідоміших українських художників Олександр Ройтбурд представить новий проект під назвою Кардинал Рішельє – серію тканих гобеленів. Ройтбурд знову звертається до вже відомого глядачеві прийому колажування класичного портрета історичної особистості.

Після таких яскравих проектів, як Життя короля (Людвіг) (1992), Портрет. Дами. У білому (1993) і 14.14.14 (2011), де були представлені серії трансформованих українським художником портретів, автор продовжив працювати з цим прийомом, але на цей раз основою послужив портрет кардинала де Рішельє пензля французького майстра Філіпа де Шампеня. А на зміну колажу і картині прийшов гобелен, що зародився в аристократичній культурі Франції ХVII століття.


Щербенко Арт Центр

Щербенко Арт Центр

 


МОДА: ФЕШН-МАРКЕТ ВСІ. СВОЇ. ТЕПЛІ РЕЧІ

Де і коли: 12-13 листопада в галереї D12

Маркет Всі. Свої. Теплі речі – це п’ять поверхів теплих і стильних речей від 250 найкращих українських брендів. Відвідувачів чекає великий вибір актуального і якісного жіночого та чоловічого зимового одягу вітчизняного виробництва: в’язані шапки, шарфи і рукавички з натуральної вовни, стильні светри, світшоти та кардигани, жіночі пальто, пуховики, шуби і парки, а також різноманітне сезонне взуття, сумки та аксесуари.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

 


ФЕСТИВАЛЬ ОДНОСОЛОДОВИХ ВІСКІ WHISKY DRAM

Де і коли: 12 листопада в КВЦ Парковий

Цієї суботи в Києві відбудеться другий масштабний фестиваль віскі Whisky Dram. В один день для дегустацій будуть представлені 300 найкращих зразків від 60 виробників з Шотландії, Японії, Індії, США, Ірландії та Тайваню. Ініціатором та організатором заходу є Good Wine.

АРТ: ВИСТАВА FACEBOOK. POST SCRIPTUM

Де і коли: 12 листопада о 20:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Від творців легендарного спектаклю Дикун Forever новий інтерактивний спектакль, в якому глядач бере участь у грі з першої хвилини. Розповідь про сучасну людину у віртуальному світі, повному смішних реальностей, де аватари стають ближчими, ніж реальні друзі, а найбільша радість – ще один лайк.

Головний герой моноспектаклю Facebook. Post scriptum, якого грає улюбленець публіки і висхідна зірка українського театру і кіно Юрій Дяк, на час виступу зруйнує межу між реальним і віртуальним світом, щоб на багато рутинних речей глядачі подивилися з боку.


© Кинопанорама

© Кінопанорама

 


АРТ: ШОУ ПОВЕЛИТЕЛІ ТІНЕЙ. 100% ЗАНУРЕННЯ

Де і коли: 13 листопада о 13:00, 16:00 і 19:00 в Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського

У суботу в столиці виступить всесвітньо відомий театр тіней TEULIS, що отримав визнання в багатьох країнах Європи та на інших континентах. Постановка театру TEULIS – це поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, відмінного звукового супроводу і приголомшливих відеопроекцій.


© Театр теней TEULIS

© Театр тіней TEULIS

 


КІНО: ФЕСТИВАЛЬ НОВЕ БРИТАНСЬКЕ КІНО

Де і коли: 10-16 листопада в кінотеатрі Київ

В рамках фестивалю Нове британське кіно, який стартує в столичному кінотеатрі Київ 10 листопада, покажуть соціальну драму Я, Деніел Блейк, документальну стрічку Versus: життя і фільми Кена Лоуча, роуд-муві Американська милашка, комедію Війна проти всіх, романтичну комедію Фантастична любов і де її знайти, драму за участі легендарного музиканта Девіда Боуї Людина, яка впала на Землю і добірку найкращих короткометражок за версією Британської академії кіно- і телемистецтва Британія. Коротко.

Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.


© Новое британское кино

© Нове британське кіно