Афіша Києва на 19-20 листопада: осінній джазовий марафон і нове грузинське кіно

18 листопадаа 2016 16:27

Якщо ви ще не вирішили, як провести вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 19-20 листопада.

АРТ: ФОТОВИСТАВКА Я – РЕФОРМАТОР

Де і коли: триватиме до 29 листопада в Музеї історії Києва

Мета виставки – познайомитися з сучасними українськими реформаторами і долучитися до процесу трансформації країни. Виставка, яка складається з фото- і відеоматеріалів, надає унікальну можливість дізнатися, хто ці люди, чим вони «дихають», яким бачать майбутнє України.

Учасники проекту – освічені, наполегливі, професійні люди, які вирішили долучитися до змін у країні. Це адвокат Олексій Гончарук, маркетолог Володимир Семеніхін, патрульний поліцейський Катерина Белугіна, сертифікований аудитор Олексій Соболєв та багато інших. Під час виставки також будуть організовані міні-лекції, які будуть проводити учасники проекту Я – реформатор.


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

 


АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ КВІТИ

Де і коли: триватиме до 29 листопада в Музеї історії Києва

Виставка Квіти – це новий етап у житті молодої української художниці Наталії Корф-Іванюк. Якщо раніше на її картинах рідко зустрічалися символи квітів, то в цій серії живописних робіт квіти проходять «червоною ниткою», хоч і зображені абстрактно.

Наталія Корф-Іванюк створювала серію картин для виставки Квіти протягом 2016 року і намагалася у своїй уяві всіляко трансформувати, перетворити образи квітів на свій манер. Колоритно, яскраво, ніжно і модно, адже квіти – це невичерпне джерело для мистецтва! Вони дарують нам красу і надихають на творчість. Художниця змушує глядачів поринути у царство квітів і насолодитися квітковим раєм.


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

 


АРТ: ЗЕМНЕ І НЕБЕСНЕ ЖИТТЯ ПАРАСКИ ХОМИ

Де і коли: виставка триватиме до 30 листопада в арт-галереї Nebo

Галерея Nebo запрошує на першу посмертну виставку видатної народної художниці Параски Петрівни Хоми. Виставка присвячена 83-му дню народження майстрині.

Картини художниці складаються з простих за сюжетом композицій і передають красу рідної землі, її історію, долю українців. У роботах використані образи-символи – декоративні квіти і птахи. Барвисті і емоційні витвори мистецтва самобутньої майстрині з казковою фантазією і поетичним світобаченням ставлять поруч з роботами Катерини Білокур і Марії Приймаченко. В експозиції представлено 15 робіт Параски Петрівни різного періоду її творчості.


© Nebo Art Gallery

© Nebo Art Gallery

 


АРТ: ВИСТАВКА ВІРТУАЛЬНА МІФОЛОГІЯ

Де і коли: триватиме до 12 грудня в ART UKRAINE GALLERY

Новий арт-простір ART UKRAINE GALLERY відкриється персональною виставкою Степана Рябченко Віртуальна міфологія. У цьому проекті автор досліджує кордон віртуального і матеріального світів, створюючи альтернативну дійсність із власними персонажами і міфологією. На виставці будуть представлені роботи в жанрі цифрового живопису і скульптури.


© Степан Рябченко

© Степан Рябченко

 


АРТ: ВИСТАВКА КАРДИНАЛ РІШЕЛЬЄ

Де і коли: проект триватиме до 3 грудня в Щербенко Арт Центрі

Один із найвідоміших українських художників Олександр Ройтбурд представить новий проект під назвою Кардинал Рішельє – серію тканих гобеленів. Ройтбурд знову звертається до вже відомого глядачеві прийому колажування класичного портрета історичної особистості.

Після таких яскравих проектів, як Життя короля (Людвіг) (1992), Портрет. Дами. У білому (1993) і 14.14.14 (2011), де були представлені серії трансформованих українським художником портретів, автор продовжив працювати з цим прийомом, але на цей раз основою послужив портрет кардинала де Рішельє пензлю французького майстра Філіпа де Шампеня. А на зміну колажу і картині прийшов гобелен, що зародився в аристократичній культурі Франції ХVII століття.


© Щербенко Арт Центр

© Щербенко Арт Центр

 


МОДА: ФЕШН-МАРКЕТ ВСІ. СВОЇ. ДІМ ТА ДЕКОР

Де і коли: 19-20 листопада в галереї D12

Маркет Всі. Свої. Дім та декор – це три поверхи м’яких і каркасних меблів, різного текстилю та декору, стильного освітлення, авторської кераміки та багатьох інших цікавих речей для оселі від 100 найкращих українських виробників.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

 


ФЕСТИВАЛЬ: ЦУКЕРКИ І ПУНДИКА

Де і коли: 19-20 листопада в Chamber Plaza

Пундики, пляцки, пампушки, еклери, крафтовий шоколад, кольоровий рахат-лукум і корисні натуральні солодощі – невід’ємна частина нового гастрономічного фестивалю від агентства Zrobleno. Фестиваль Цукерки і Пундика – це можливість за раз відвідати півсотні київських кав’ярень, а також дізнатися, які на смак печиво і торти з апетитних картинок у Facebook. Крім солодощів гостям пропонуватимуть сири і ковбаси, соуси і наливки. Також у програмі фестивалю майстер-класи для дітей з прикрашання кексів та виготовлення шоколадних цукерок і льодяників на паличці.


© Фестиваль Цукерки та Пундика/Facebook

© Фестиваль Цукерки та Пундика/Facebook

 


ФЕСТИВАЛЬ: ЖИВЕ ЗВУЧАННЯ СКРИПКИ В МАНУФАКТУРІ

Де і коли: 19-20 листопада в аутлет-містечку Мануфактура

Живе звучання скрипки в аутлет-містечку Мануфактура – це приємна атмосфера і насичена розважальна програма: цікаві та корисні майстер-класи для дітей, веселі аніматори для дітей і дорослих, вигідний шопінг зі знижками та багато іншого.


© Мануфактура

© Мануфактура

 


МУЗИКА: КОНЦЕРТ ГУРТУ БУМБОКС

Де і коли: 19 і 20 листопада о 20:00 в клубі Sentrum

На цих вихідних Бумбокс виступить в оригінальному складі зразка 2006 року. Музиканти виконають пісні з перших альбомів Меломанія і Family Бізнес. Неповторний вокал Андрія, модні біти Валіка і романтичні перебори Мухи порадують всіх, хто зростав на чесних, простих і зрозумілих хітах Бумбоксу.


© Бумбокс/Facebook

© Бумбокс/Facebook

 


МУЗИКА: ОСІННІЙ ДЖАЗОВИЙ МАРАФОН 2016

Де і коли: 19 листопада о 18:00 у МЦКМ

Осінній джазовий марафон в Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України – це живий звук і талановиті джазові виконавці України, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Гості вечора зможуть поринути у неповторний світ хвилюючої імпровізації та насолодитися приємною музикою.


© www.icca.kiev.ua

© www.icca.kiev.ua

 


КІНО: VI NEW VISION НАЙКРАЩІ КОРОТКОМЕТРАЖНІ ФІЛЬМИ WINNERS 2016

Де і коли: 17-23 листопада в кінотеатрі Київ

WINNERS 2016 – колекція стильних і глибоких фільмів, які стали переможцями VI New Vision International Short Film Festival 2016. У рамках фестивалю будуть показані психологічний трилер Переслідувана, драма Неллі, анімація Мадам Батерфляй, психологічний трилер Сновида і мелодрама Формула. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.


© Кинотеатр Киев

© Кінотеатр Київ

 


КІНО: XII ФЕСТИВАЛЬ НОВОГО ГРУЗИНСЬКОГО КІНО

Де і коли: 19-23 листопада в кінотеатрі Київ

19 листопада в кінотеатрі Київ покажуть художній фільм Рік замерзлих фонтанів, а 20 листопада – драму Кукурудзяний острів. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.


© Кинотеатр Киев

© Кінотеатр Київ