Афіша Києва на 26-27 листопада: фестиваль квіткових ідей і короткометражне кіно про подорожі

25 листопадаа 2016 15:44

Якщо ви ще не вирішили, як провести вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 26-27 листопада.

АРТ: ФОТОВИСТАВКА Я – РЕФОРМАТОР

Де і коли: триватиме до 29 листопада в Музеї історії Києва

Мета виставки – познайомитися із сучасними українськими реформаторами і долучитися до процесу трансформації країни. Виставка, яка складається з фото – і відеоматеріалів, надає унікальну можливість дізнатися, хто ці люди, чим вони «дихають», яким бачать майбутнє України.

Учасники проекту – освічені, наполегливі, професійні люди, які вирішили долучитися до змін в країні. Це адвокат Олексій Гончарук, маркетолог Володимир Семеніхін, патрульний поліцейський Катерина Белугіна, сертифікований аудитор Олексій Соболєв та багато інших. Під час виставки також будуть організовані міні-лекції, які проводитимуть учасники проекту Я – реформатор.


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

 


АРТ: ВИСТАВКА NEO-CALLIGRAPHY

Де і коли: триватиме до 22 січня у арт-центрі Якова Гретера

Виставка NEO-CALLIGRAPHY by RAIRYU приурочена до року Японії в Україні. На виставці буде представлено 65 авторських робіт, а також триметрові інсталяції. Картини RAIRYU несуть потужний заряд позитивних емоцій. Ієрогліфи, написані RAIRYU, несуть глибокий сенс філософії буддизму. Кольори підбираються не випадково – вони відповідають п’ятьом Стихіям, кожна з яких дає свій посил і заряд. На трьох поверхах будуть представлені такі роботи:

  • Картини КОТОДАМА, які приносять удачу
  • Ляльки-скульптури ДАРУМА, які допомагають досягти мети
  • Інсталяція Храм і Престол, як символ влади

© NEO-CALLIGRAPHY

© NEO-CALLIGRAPHY

 


АРТ: ВИСТАВКА НЕЗЛАМНІ

Де і коли: 24-26 листопада в Національному музеї Меморіал пам’яті жертв голодомору

Український інститут національної пам’яті презентує проект Незламні, який розповідає про 15 фігур, яких пережите у 1932-1933 роках не знищило ні фізично, ні духовно. Це – автор Акту проголошення незалежності України в 1991 році Левко Лук’яненко, оперна співачка Євгенія Мірошниченко, дисиденти Іван Світличний і Олекса Тихий, видатна художниця Катерина Білокур, письменники Василь Барка, Олесь Гончар, лікар Нонна Ауска, поет Дмитро Білоус, філософ Микола Руденко, модель Євгенія Сакевич-Даллас, творець музеїв Михайло Сікорський, кінодраматург Борис Хандрос, прозаїк Анатолій Дімаров, художник Опанас Заливаха.


© Украинский институт национальной памяти

© Український інститут національної пам’яті

 


АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ КВІТИ

Де і коли: триватиме до 29 листопада в Музеї історії Києва

Виставка Квіти – це новий етап у житті молодої української художниці Наталії Корф-Іванюк. Якщо раніше на її картинах рідко зустрічалися символи квітів, то в цій серії живописних робіт квіти проходять «червоною ниткою», хоч і зображені абстрактно.

Наталія Корф-Іванюк створювала серію картин для виставки Квіти протягом 2016 року і намагалася у своїй уяві всіляко трансформувати, перетворити образи квітів на свій манер. Колоритно, яскраво, ніжно і модно, адже квіти – це невичерпне джерело для мистецтва! Вони дарують нам красу і надихають на творчість. Художниця змушує глядачів поринути у царство квітів і насолодитися квітковим раєм.


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

 


АРТ: ВИСТАВКА ВІРТУАЛЬНА МІФОЛОГІЯ

Де і коли: триватиме до 12 грудня в ART GALLERY

Новий арт-простір ART UKRAINE GALLERY відкриється персональною виставкою Степана Рябченка Віртуальна міфологія. У цьому проекті автор досліджує кордон віртуального і матеріального світів, створюючи альтернативну дійсність із власними персонажами і міфологією. На виставці будуть представлені роботи в жанрі цифрового живопису і скульптури.


© Степан Рябченко

© Степан Рябченко

 


АРТ: ВИСТАВКА КАРДИНАЛ РІШЕЛЬЄ

Де і коли: проект триватиме до 3 грудня в Щербенко Арт Центрі

Один з найвідоміших українських художників Олександр Ройтбурд представить новий проект під назвою Кардинал Рішельє – серію тканих гобеленів. Ройтбурд знову звертається до вже відомого глядачеві прийому колажування класичного портрета історичної особистості.

Після таких яскравих проектів, як Життя короля (Людвіг) (1992), Портрет. Дами. У білому (1993) і 14.14.14 (2011), де були представлені серії трансформованих українським художником портретів, автор продовжив працювати з цим прийомом, але на цей раз основою послужив портрет кардинала де Рішельє пензлю французького майстра Філіпа де Шампеня. А на зміну колажу і картині прийшов гобелен, що зародився в аристократичній культурі Франції ХVII століття.


© Щербенко Арт Центр

© Щербенко Арт Центр

 


ФЕСТИВАЛЬ: ВСІ. СВОЇ. М’ЯСНИЙ ЛИСТОПАД

Де і коли: 26-27 листопада в галереї D12

М’ясний листопад – це маркет, який здивує вас різноманітністю авторських ковбас і сала, копченостей, халяльного м’яса, натуральних сосисок і паштетів від найкращих крафтових виробників та фермерських господарств з усіх куточків країни. На додачу інші учасники маркету підготували багато смачних сирів, соусів, випічки і солодощів, чаю і настоянок, шоколаду та карамелі, джемів і меду. Все тільки якісне та натуральне.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

 


ФЕСТИВАЛЬ КВІТКОВИХ ІДЕЙ KIEV FLOWER SHOW

Де і коли: 26-27 листопада в МВЦ Акко Інтернешнл

Kiev Flower Show – це свято квітів, ідей і творчості. Флористи з України, Грузії, Польщі, Росії, Білорусії, Румунії, Нідерландів, Азербайджану зберуться, щоб продемонструвати свої вміння та фантазію. Гості фестивалю зможуть насолодитися численними виступами та майстер-класами флористів, побачити колекції сучасних букетів і композицій, а також фантастичні квіткові інсталяції та Різдвяні оформлення.


© Kiev Flower Show

© Kiev Flower Show

 


ФЕСТИВАЛЬ: WINTER CRAFT BEERS FEST

Де і коли: 26 листопада на ВДНГ

У суботу відбудеться тематичний фестиваль крафтового пива Winter Craft Beers Fest, де буде представлено пиво відомих українських крафтових пивоварень з різних міст нашої країни. Будуть і улюблені хіти, і спеціальні сезонні варіння. Протягом фестивалю працюватиме лекторій від Українського Об’єднання пивних сомельє Київська Пивна Ліга, де можна буде отримати унікальні знання про пиво, а також почути цікаві та пізнавальні історії від пивоварів. У програмі заходу-майстер-класи з дегустації пива.


© Craft Winter Beers Fest/Facebook

© Craft Winter Beers Fest/Facebook

 


КІНО: FILM.UA Weekend: Український дубляж. Голос за кадром

Де і коли: 26 листопада о 14:00 на кіностудії FILM.UA

Оскільки фільми українською мовою стали невід’ємною частиною життя всіх кінолюбителів, а глядачі і експерти зазначають, що український дубляж часто цікавіший і смішніший, кіностудія FILM.UA вирішила познайомити всіх охочих з людьми, які говорять голосами наших улюблених героїв.

Гостем студії стане актор і режисер дубляжу Катерина Брайковська, яка брала участь у дубляжі таких блокбастерів, як Доктор Стрендж, Аудитор, Нерв, Загін самогубців , Дедпул, Шпигунський міст, Люди X: апокаліпсис і багатьох інших. На зустрічі з Катериною можна буде дізнатися, як проходять кастинги акторів і чому іноді їм доводиться співати, гавкати і читати вірші, чому не кожен артист може займатися озвучуванням, з чого варто починати і як вдосконалювати свою майстерність озвучувати фільми.


© FILM.UA Weekend: Украинский дубляж. Голос за кадром/Facebook

© FILM.UA Weekend: Український дубляж. Голос за кадром/Facebook

 


КІНО: фестиваль короткометражного кіно про подорожі Travel Days

Де і коли: 26-27 листопада в кінотеатрі Кінопанорама

Travel Days – це фестиваль короткометражного кіно про подорожі зі всього світу. У програму фестивалю увійшло дев’ять короткометражних робіт, що розкривають особливості подорожей і надихають на дослідження нових місць. Фільми транслюватимуться мовою оригіналу (англійською) з українськими субтитрами.


© Кинопанорама

© Кінопанорама

 


КІНОКЛУБ BLOW-UP

Де і коли: 27 листопада о 16:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Кінотеатр Кінопанорама і Міжнародна організація Асоціація молодих науковців Інтелектуальне лідерство представляють проект – кіноклуб BLOW-UP. Кіноклуб створений з науково-пізнавальною та просвітницькою метою дивитися серйозне кіно усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів.

Показуючи кіношедеври, перевірені часом, які ввійшли до класики світового кіно, запрошуючи експертів з різних галузей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв’язок образів і кінотекстів, вплив на наступні кінороботи.

27 листопада в рамках кіноклубу відбудеться показ найскандальнішого фільму ХХ століття – Калігула, режисер Тінто Брас.


Кадр из фильма Калигула © Penthouse Films International Felix, Cinematografica

Кадр з фільму Калігула © Penthouse Films International Felix, Cinematografica

 


СПЕКТАКЛЬ: БАЛЕТНИЙ ПРОЕКТ MEN IN MOTION

Де і коли: 27 листопада о 19:00 в Національній Опері України

Цієї неділі відбудеться прем’єра балетного проекту Men In Motion, в якому беруть участь зірки британського балету. Ідея створення проекту Men In Motion належить прем’єру Королівського театру Великобританії Івану Путрову, а рішення на її реалізацію прийшло після успіху в спільній роботі з легендарними Pet Shop Boys, які написали музику для сучасної постановки Івана за казкою Андерсена The Most Incredible Thing.

Проект розкриває роль чоловіка у розвитку танцю від початку минулого століття до сьогоднішніх днів і створений на честь великих танцівників: Ніжинського, Нуреєва, Баришнікова, Васильєва, Дауелла. Прем’єра відбулася в знаменитому лондонському театрі Sadler’s Wells. Постановка мала приголомшливий успіх у Великобританії та інших країнах світу.


© Men In Motion

© Men In Motion

 


МУЗИКА: КОНЦЕРТ JAZZ LOVE SONGS

Де і коли: 25-26 листопада о 20:00 в Будинку кіно

У київському Будинку Кіно на одній сцені зустрінуться найкращі джазмени України та оркестр Віртуози Києва, щоб зіграти нову чудову програму, присвячену джазу про кохання. Програма вечора Jazz Love Songs збирає найкращі композиції музичних легенд, таких як Френк Сінатра, Дін Мартін, Нет Кінг Коул і багатьох інших. Також гостей чекають цікаві сюрпризи і несподівані джазові інтерпретації «неджазових» романтичних композицій.


© Svitlo Concert

© Svitlo Concert