Чим “частуватимуть” у листопаді столичні концертні майданчики

1 листопадаа 2016 10:21

У листопаді гастрольне життя столиці вируватиме – на концертних майданчиках міста кияни побачать та почують легендарного вокаліста Deep Purple Іена Гіллана, зустрінуться з творцем музики до популярних відеоігор Акірою Ямаока, дізнаються, як звучить Борис Гребенщиков у супроводі симфонічного оркестру і це ще не все…  

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

Psychic TV/PTV3

Sentrum, 3 листопада

Цей незвичайний колектив протягом своєї історії грав психоделічний рок, панк-рок, електронну та експериментальну музику. В його творчому доробку кілька десятків альбомів. Солістом і засновником гурту є відомий перформанс-діяч Дженезіс Пі-Орідж, творчість якого не раз шокувала публіку. Сподіваємось на те, що київські фани теж будуть по-хорошому шоковані новим виступом команди.

Telepopmusik 

Sentrum, 5 листопада

Перший альбом цієї цікавої французької команди вийшов у 2001 році. Наразі є одним з лідером електронної музичної сцени Франції. Ії стиль визначають як «приклад тонкої та хитромудрої  суміші електроніки, даунтемпо та тріп-хопа високого рівня». На концерті в Києві хлопці  презентують новий альбом, а також зіграють свої відомі хіти.

De-Phazz

Міжнародний Центр Культури та Мистецтв (Жовтневий Палац), 7 листопада

Німецький колектив De-Phazz вже не вперше приїде до нас. Цього разу музиканти побудують свою програму на матеріалі нового альбому Prankster Bride, який щойно вийшов у продаж (28 жовтня). Група була заснована у 1994 році в місті Хайдельберг продюсером та композитором Пітом Баумгартнером. De-Phazz вважається одним з лідерів європейської сцени асід-джазу та тріп-хопу.

Akira Yamaoka

Sentrum, 9 листопада

Вперше у Києві виступить цікавий японський композитор та музикант Акіра Ямаока. Він є справжньою іконою для фанів відеоігор, для яких він створив незабутні саундтреки. Найбільш хітовою його роботою в цій царині вважається музика до серії хоррор-ігор  Silent Hill. Концерти цього мультиінструменталіста перетворюються у справжні музичні перформанси.

Ian Gillan

Палац «Україна», 11 листопада

Один з найгучніших і найочікуваніших концертів листопада. На сцені Палацу «Україна» виступить легендарний вокаліст гурту Deep Purple Іен Гіллан разом з симфонічним оркестром та рок-бендом під керуванням його колеги по групі Дона Ейрі. У програмі шоу обіцяні не тільки твори Deep Purple,  а й пісні з сольного репертуару співака.  Інтересу до цього концерту додає той факт, що у складі групи Papa Le Gal, яка буде «на розігріві», виступає дочка Гіллана Грейс.

Garbage

Stereo Plaza, 13 листопада

Легенда 90-х, американсько-шотландський гурт Garbage представить свій новий (шостий за рахунком) альбом Strange Little Birds. Групу сформовано у місті Медісон (США) у 1994 році. Колектив приворожив шанувальників виразним вокалом солістки Ширлі Менсон та цікавими іноваціями обробки звуку. Альбоми Garbage розійшлись у світі накладом понад 17 мільйонів екземплярів.

IAMX

Sentrum, 14,15 листопада,

IAMX – музичний проект лідера британської групи Sneaker Pimps Кріса Корнера. Головна особливість цього проекту в тому, що крім музичної складової він включає експерименти з візуальним рядом, світловими ефектами, театралізацією, які стимулюють повне заглиблення публіки у те, що відбувається на сцені. Наразі на рахунку IAMX шість студійних альбомів.

БГ Симфония

Міжнародний Центр Культури та Мистецтв (Жовтневий Палац), 17 листопада

Борис Гребенщиков, який перебуває у постійному пошуку, запланував на листопад великий тур, який охопить вісім українських міст  – Київ, Одеса, Черкаси, Кременчук, Полтава, Запоріжжя, Харків і Дніпро. Як неважко здогадатися з назви програми, у цих концертах візьме участь симфонічний оркестр. В цій якості виступить колектив  «Віртуози Києва», а диригуватиме композитор, аранжувальник та саундпродюсер Мілош Єліч (Сербія).

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Green Gray

Sentrum, 4 листопада

Цей гурт можна вважати одним з ветеранів сучасної української музичної сцени, бо його засновано ще в далекому 1993 році. Учасники гурту називають свій стиль «укр-попом», але в ньому фактично змішані різноманітні музичні напрямки, серед яких фанк, рок, тріп-хоп, дабстеп. Концерт у «Сентрумі» буде присвячено новому альбому «WTF?!».

ТНМК

Stereo Plaza. Малий зал, 25 листопада

«Фагот», «Фоззі» та їх колеги по гурту представлять програму «ТНМК. 20 сезонів». Схоже, що слухачам запропонують підбірку найкращих хітів колективу за 20 років.

The Maneken

Sentrum, 10 листопада

Новий альбом гурту The Maneken, який буде презентовано на цьому концерті – концептуальна трилогія, в музичній тканині якої змішано фанк, соул, диско та електроніку, така своєрідна ностальгія по 70-м рокам минулого сторіччя. В концерті очікується участь зіркових гостей, серед яких ONUKA, The Elephants та Brunettes Shoot Blonds.

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ, БЛЮЗУ ТА ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ

Темпей Накамура

Caribbean Club, 5 листопада

Японський піаніст-віртуоз Темпей Накамура та юні українські скрипалі з дуету Two Violins в одному концерті – це має бути цікаво. Накамура відомий не тільки своїми музичними досягненнями, але й активною благодійницькою діяльністю. А наші 14-річні вундеркінди-скрипалі вже виступали в багатьох країнах світу, а також зібрали 2500 глядачів на львівській площі Ринок на свій концерт в рамках фестивалю Альфа Джаз Фест 2015.

Victor Wooten

Міжнародний Центр Культури та Мистецтв, 9 листопада

Один з найвидатніших джазових бас-гітаристів Віктор Вутен вперше виступить в українській столиці. В складі його тріо не менш титуловані музиканти – чудовий барабанщик Деніс Чемберс і саксофоніст Боб Францескіні. Віктор Вутен увійшов у десятку кращих басистів усіх часів за версією часопису Rolling Stone.

London Community Gospel Choir

Палац «Україна», 9 листопада

Унікальний хоровий колектив, історія якого налічує вже 30 років.  Хористи виступали і записувалися разом з багатьма зірками світової музичної сцени, серед яких Пол Маккартні, Ерік Клептон, Стінг, Джордж Майкл, Том Джонс, Род Стюарт та інші. Багатьом запам’ятався їх спільний з Мадонною номер Like A Prayer на всесвітній музичній акції Live 8 у 2005 році. Тепер драйв і магію лондонського хору матимуть зможуть відчути київські меломани.

Легенди кіномузики

Національна опера України, 11 листопада

Симфонічний оркестр «Lords of Sound», Національний духовий оркестр України та хорова капела ім. Чубинського вперше представить проект Legends of Film  Music. В концерті прозвучать твори справжніх гігантів кіно музики – Енніо Морріконе, Джона Уільямса та Ганса Ціммера.

Francis Goya      

Міжнародний Центр Культури та Мистецтв (Жовтневий Палац), 12 листопада

Чародій романтичної гітари, бельгійський музикант Френсіс Гойя не вперше виступить в українській столиці і ми впевнені, що його чекатиме такий же теплий прийом, як і раніше. Назва програми українського туру музиканта (а він виступить у семи містах нашої країни) промовляє сама за себе – «Українські мелодії та найкращі хіти».

Pupo

Міжнародний Центр Культури та Мистецтв (Жовтневий Палац), 29 листопада

Італійський композитор і співак Енцо Гінацці, який взяв собі артистичний псевдонім Пупо, що означає «Дитя», здобув популярність у кінці 70-х – на початку 80-х. Так що шанувальники ретро-естради будуть задоволені новою зустріччю з кумиром їх молодості.

Джерело:  ukrinform.ua