Електронні декларації чиновників Києва: ділянки біля столиці і готівка “під подушкою” (інфографіка)

2 листопадаа 2016 09:16

Снимок-экрана-2014-01-22-в-12.51.32Уже кілька днів не вщухають обговорення електронних декларацій чиновників, оприлюднених в Єдиному реєстрі на порталі Нацагентства з питань протидії корупції. “Сегодня” проаналізувала, чим володіють і скільки заробляють голови районів Києва і головні столичні захисники.

Судячи з декларацій про доходи за 2015 рік, більшість керівників райадміністрацій в розкоші не купаються. Але у більшості є ділянки землі і будинки в елітних селищах Київської області, а гроші практично всі вважають за краще зберігати не в банках, а вдома. Причому йдеться не про копійки, а про тисячі гривень і доларів.

11_02

(для збільшення відкрийте картинку)

Найзаможнішим виявився Володимир Каретко, який навесні очолив Святошинську РДА. Він і заробив мільйони, і показав в декларації пристойну готівку (див. інфографіку). Крім того, Каретка єдиний серед голів, хто задекларував цінності – четверо годинників. Значною кількістю нерухомості може похвалитися голова Дніпровської РДА Петро Онофрійчук, багато земельних ділянок та у керівника Солом’янського району Максима Шкуро.

Але є і такі, хто живе (принаймні, згідно з декларацією) на одну зарплату. Декларації голів найважливіших київських відомств (управлінь Нацполіції, патрульної поліції, ДСНС і прокуратури) порадували. Надприбутків, шикарних квартир і якихось кричущих предметів розкоші у них немає.

22

Сімейні цінності задекларував хіба що начальник ГУ НП Києва Андрій Крищенко, та й то придбані вони багато років тому. Наприклад, у його дружини є норкова шуба, куплена 2010 року, кілька ювелірних виробів, колекція старовинних монет (отримана у власність 1991 року). А у самого Крищенка – колекція старовинних книг і марок (з 1990 року). Квартирою він відтоді, як приїхав до Києва, не обзавівся, а їздить на чужому авто.

Джерело: Сегодня