Кияни активно підписують петицію за повернення театру на Подолі історичного вигляду

30 листопадаа 2016 15:33

fasad_teatru_1_Фото: pravda.com.ua
Столичний житель зареєстрував на сайті Київради петицію з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі. За першу добу документ зібрав 3 тисячі 125 з необхідних 10 тисяч.

Про це пише «Українська правда. Київ».

«Повернути історичний вигляд Андріївському узвозу, який є загальним спадком всього Українського народу. Знести новий фасад театру та зобов’язати повернути історичний вигляд будинку», – йдеться в тексті петиції.

Автор звернення Віктор Назаренко переконаний, що «нові модерністські фасади вщент руйнують» історичну цінність та туристичну привабливість Андріївського узвозу.

«Андріївський узвіз… повинен бути збережений у первісному стані, таким яким він був збудований у XVIII столітті. Рішення про перебудову має приймати вся громада Києва, а не лише декілька чиновників-хабарників», – наголосив автор петиції.

Він переконаний, що роботи з демонтажу фасаду повинні виконати забудовник та проектувальник.

«Посадові особи, що давали дозвіл на руйнування історичного центру Києва мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а наразі усунені з посад», – наголосив Назаренко.

Як відомо, киян обурив фасад нової будівлі Київського драматичного театру, зведеного на Андріївському узвозі. Меценатом, який дав гроші на будівництво, є корпорація «Рошен», що належить Президенту Петру Порошенку.

Однак головний архітектор Києва Олександр Свистунов повідомив, що будівництво нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі ще не завершене. Та киянам вже показали фасад театру.

Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/11/30/kyyany_aktyvno_pidpysuyut_petytsiyu_za_povernennya_teatru_na_podoli_istorychnogo_1000333