МОЗ не рекомендує лікувати дітей сиропами від кашлю

28 листопадаа 2016 10:40
Міністерство охорони здоров’я України висловило стурбування поширеною практикою надмірного та необґрунтованого призначення безрецептурних ліків для симптоматичного лікування неускладнених ГРВІ у дітей.

фото: YouTube

фото: YouTube

Офіційний  лист міністерства на своїй Facebook-сторінці оприлюднив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

У документі зазначається, що Міністерство охорони здоров’я стурбоване поширеною практикою надмірного та необґрунтованого призначення безрецептурних ліків для симптоматичного лікування неускладнених ГРВІ у дітей.

 Зазначається, що до відома головних лікарів закладів охорони здоров’я потрібно донести інформацію про неприпустимість поліпрагмазії (одночасного, нерідко необґрунтованого, призначення декількох препаратів) в лікуванні ГРВІ та грипу у дітей. З медперсоналом і пацієнтами потрібно проводити роз’яснювальну роботу щодо неефективності використання цих груп препаратів та потенційної шкоди самолікування.

Заступник міністра зауважує, що антибіотики, противірусні препарати, імуномодулятори та інтерферони не рекомендова

– See more at: http://tvoemisto.tv/news/moz_ne_rekomenduie_likuvaty_ditey_syropamy_vid_kashlyu_82264.html#sthash.eLZl4puc.dpuf