На Лук’янівці презентували проект оновлення вулиці Мельникова

7 листопадаа 2016 11:26

сЄ цікава  міська ініціатива – перетворення вулиці Мельникова на Лук’янівці на сучасну smart street. Даний проект передбачає значні зміні зовнішнього вигляду зазначеної частини міста. Тут з’явиться зручна розмітка дороги, «розумні світлофори», велосипедні доріжки, сучасне енергозберігаюче освітлення. Також в рамках проекту планується часткова заміна старих зелених насаджень новими, встановлення фонтану, оновлення  інфраструктури скверу. Слід відмітити, що ініціатива з перетворення Мельникова на сучасну «розумну вулицю» привернула значну уваги киян.

Вчора пообідь в сквері імені Котляревського ініціативна група Kyiv Smart City влаштувала презентацію проекту. Цікавим був формат проведення заходу – двостороння комунікація між організаторами та місцевими мешканцями. Журналіст «Вечірки» із задоволенням поспілкувався з учасниками цієї дивовижної акції.

– Особисто я почув про цю ініціативу по радіо. Багато хто говорить, що це чергове відмивання коштів, але я так не думаю. Вважаючи, що цей сквер носить ім’я Котляревського, було б добре присвятити певну його частину літературним героям класика. Також важливо замінити старі дерева, більшість з яких вже посохла. Я за те, щоб тут з’явилася горіхова, чи може яблунева алея, – поділився власними думками місцевий мешканець Василь Губарець.

– Мене дуже цікавить це місце, адже я біля нього живу. Чесно зізнаюся, деякі моменти мене дуже збентежили, особливо новий фонтан та сейтпарк. Як на мене, секйтбордінг – шумний вид спорту, а тут гуляють мами із дітьми. Не думаю, що це буде доречно. Головне побажання як місцевої мешканки: приберіть буд ласка біл-борди. Вони дуже псують зовнішній вигляд усієї вулиці, – зазначила місцева мешканка Людмила.

Організатори заходу також не залишилися осторонь та прокоментували власні враження від спілкування із мешканцями вулиці Мельнікова.

– Цей проект стосується не лише вулиці, а й всієї інфраструктури міста. В рамках ініціативи Kyiv Smart City ми тестуємо проект Melnykova Smart Street, де будемо перевіряти, як працюють сучасні рішення в галузі міської архітектури. Але перш ніж розпочати введення таких інновацій нам потрібно привести до ладу саму вулицю. Сьогодні ми презентуємо місцевим мешканцям проект реконструкції, робимо соцопитування щодо парку. Ми не маємо наміру нав’язувати власну позицію місцевим, навпаки, ми хочемо їх почути, – розповіла читачам «Вечірки» Айсель Бабакішієва, куратор архітектурного напрямку проекту Living Lab.

Пані Бабакішієва засвідчила, що ініціатива з перетворення Мельникова на сучасну smart street має широку підтримку міської влади, та особисто голови Шевченківської РДА Олега Гаряги, який особисто виступає керівником проекту Melnikova Smart Street. Також в розробці архітектурної концепції оновлення скверу та вулиці приймали участь організації ГО Структура, Cullmann Workshop та SUGUDESU System Design Studio. Власну лепту в розробку проекту внесло й архітектурне бюро Platforma buro.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua