На Подолі на новорічні свята влаштують “Солодку казку”

12 листопадаа 2016 13:55

5825ea9f5605fУ Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА розробляють концепцію проведення новорічних та різдвяних свят під назвою “Солодка казка на Подолі”. Святкові заходи проходитимуть з 15 грудня 2016 року по 15 січня 2017-го. Основною локацією стане Контрактова площа. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Там облаштують окремі зони у стилі “солодкого містечка”. Проектом передбачено: Зона казкового ярмарку, Лаунж зона для відпочинку гостей, Музична сцена для тематичних свят, Новорічна ялинка, Резиденція Діда Мороза, Ковзанка, Чарівна карусель та Зона дитячих розваг.

У Зоні казкового ярмарку буде організовано “фуд-корд” на будь-який смак та “світ солодощів” зі стилізованими пряниковими будиночками, солодкими фотозонами, конкурсами та змаганнями.

Для проведення святкових заходів Поділ обрано не випадково, адже Контрактова площа — одне з найвідвідуваніших місць у Києві, розміщується близько до туристичних маршрутів (Андріївський узвіз, фунікулер, річковий порт та інше) та громадського транспорту.

За період проведення святкових заходів очікується, що Контрактову площу відвідають близько 3,5 мільйонів осіб, тобто 100 тисяч гостей щоденно.

В Управлінні торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київради (КМДА) очікують, що облаштування новорічно-різдвяних локацій на Контрактовій площі популяризуватиме культуру тематичних свят, українські традиції та звичаї, дозволить організувати дозвілля містян, в тому числі школярів під час зимових канікул. До реалізації проекту планується залучити інвесторські кошти. Наразі відбуваються розрахунки відповідної суми, а також вираховуються надходження до бюджету міста від організації святкових заходів.

Відповідні суми профільний Департамент має подати на розгляд постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики уже найближчим часом.

Вечірній Київ