Надбудову над Будинком профспілок знесли, присмак – лишився

23 листопадаа 2016 14:16
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

«Влада, яку можна нехтувати і закони, які можна не виконувати. Подібні висновки зробила більшість киян відносно сьогоднішнього демонтажу скандальної надбудови над столичним Будинком профспілок на Хрещатику. Адже, від моменту появи надбудови у два поверхи і зміни фасаду  до демонтажу  пройшло майже 2 роки. І все це – без дозволів і погоджень, під самим носом у міського голови, депутатів міськради», – коментуючи знесення надбудови на Будинку профспілок, зазначає експерт з місцевого самоврядування, керівник київського осередку Громадського руху М.Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

На думку експерта, демонтаж і закриття незаконно працюючих кафе у будівлі профспілок,  це передусім перемога громадськості у тиску на столичну владу. Сам факт того, що в центрі європейської столиці забудовники можуть собі дозволити  незаконно зводити конструкції, говорить про низький рівень впливу міських чиновників на стратегічний розвиток київської інфраструктури, а подекуди,  і  дозволяє говорити про  їх заангажованість.

« Незрозумілим є піар влади на демонтажу: тут треба «голову ховати в пісок» від сорому та  від неповаги бізнесменів до власних персон. І хоча демонтаж триває, все ще є сумніви  у завершеності даного процесу. А також, лишився присмак гіркого розчарування  –   верховенство  грошей і домовленостей продовжує превалювати над законністю та совістю», – говорить Федоренко.

Нагадаємо, після Революції гідності над частиною Будинку профспілок на майдані Незалежності в Києві добудували ще два поверхи та змінили фасад. Загалом, забудовник незаконно сконструював 800 квадратних метрів.

 У Державній архітектурно-будівельній інспекції на прохання прокуратури перевірили документи, виявилося, що будівництво нових поверхів – незаконне. забудовник незаконно сконструював 800 квадратних метрів над Будинком профспілок

 Сьогодні,  комунальники почали демонтаж надбудови над Будинком профспілок.