Названа мінімальна вартість оренди квартири у Києві

3 листопадаа 2016 16:45

kievairballoon_42У жовтні було проведено 224 угоди з оренди нерухомості в Києві.

Це в 2 рази менше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду знизився на 35%, склавши $ 160,3 тис.

Категорія об’єктів вартістю до $ 500 в місяць склала 56% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському районах, в меншій кількості – в Святошинському, Солом’янському, Подільському районах.

Найдоступнішим об’єктом в Києві, стала 1-кімнатна квартира на вул. Потапова в Святошинському районі, площею 30 кв. м, в житловому стані за 3500 грн / міс.

У ціновому діапазоні $ 500-1000 на місяць проведено 27% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Подільському, Солом’янському районах.

У сегменті $ 1000-2500 на місяць, частка угод склала 17%. У цьому діапазоні орендарів цікавили квартири в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.

– Зниження активності на ринку оренди в жовтні можна пояснити досить активним вереснем. Багато угоди завершили минулого місяця. Попит, як на житлові об’єкти, так і на нежитловий фонд залишається активним. Що стосується комерційних приміщень, то сьогодні орендують і ті об’єкти, які довго були затребувані на ринку. Також триває тенденція зняття в оренду якісного житла в передмісті Києва. Приваблива ціна, комфортні для проживання житлові комплекси, залучають орендарів. У наступному місяці ціни істотно не зміняться, а грунтуючись на кількості звернень в нашу компанію, можливо збільшення кількості угод, – коментує Галина Мельникова, генеральний директор АН “Благовест”.

Джерело: Вечірній Київ