Неконфліктні жінки заробляють менше своїх наполегливих колег, – вчені

30 листопадаа 2016 12:53

58348b0a92570-maxresdefault_1200Дослідники з’ясували, що милим та неконфліктним жінкам роботодавці істотно занижують зарплати у порівнянні з їх більш напористими та прямохарактерными колегами. Про це повідомляється у дослідженні ізраїльських та нідерландських фахівців у журналі The European Journal of Work and Organizational Psychology.

Опитування майже півтори тисячі співробітників однієї з великих фірм у Нідерландах показав, що самі тихі працівниці вважають, що їм навіть переплачують. Дослідники оцінювали як об’єктивні параметри (стаж, освіта, дані про продуктивність щодо рівня доходу та просування по службі), так і суб’єктивні (те, як жінки самі оцінювали відповідність зарплати їх досвіду і освіти).

Неконфліктність або напористість визначали за допомогою спеціальних анкет, в яких жінки повинні були вказати ступінь відповідності своєї поведінки з твердженнями у дусі “Перебуваючи в групі людей, я часто говорю від їх імені” та “Деякі люди ніколи не бачили мене розсердженою”.

Як стверджує доктор Майкл Байрон з Університету Хайфи, тихі жінки “вкладали у свою роботу більше, ніж отримували”. Подібна тенденція спостерігається і у чоловіків: більш наполегливим та рішучим платять більше.

 Проте вчені з’ясували, що навіть “пробивним” жінкам платять менше, ніж чоловікам, незалежно від рис характеру останніх – в залежності від країни, різниця в зарплаті може становити навіть більше ніж до 50%.
Джерело:  ukranews.com