П’ять сучасних художників і скульпторів, яких потрібно знати в обличчя

7 листопадаа 2016 10:37

Сучасне мистецтво стрімко розвивається, і на його горизонті з’являються нові імена.

Експерти W magazine проаналізували нинішні тенденції та перспективи мистецтва і виділили п’ять маловідомих художників і скульпторів, чиї роботи можуть змінити наші погляди на життя. Картини цих майстрів здатні формувати нові тренди у світі творчості.

Рейчел Россін, 29 років, Нью-йорк, США

Рейчел Россін – мультимедіа-художник і майстер оригінальних цифрових інсталяцій, її творча практика спрямована на формування нових вражень про трансцендентність і сприйняття. У сучасному світі дедалі більшу популярність набирають окуляри віртуальної реальності, і Рейчел йде в ногу з часом. За допомогою традиційних художніх технік і передових технологій художниця створює реально-віртуальні сюрреалістичні витвори мистецтва.


© rachelrossin/Instagram

© rachelrossin/Instagram

 



© rossin.co

© rossin.co

 


Брайан Белотт, 43 роки, Нью-йорк, США

Брайан Белотт поєднує непоєднуване і в процесі своєї творчості йде від однієї ідеї до іншої. Художник може помістити шкарпетки на сліпучу абстракцію на склі, прикрасити пульти і калькулятори камінням і черепашками або покласти подушку, як начинку, між шматочками паперу, назвавши цю інсталяцію великим паперовим морозивом. Здається, фантазія Брайана Белотта не зів’яне ніколи.


© www.brianbelott.com

© www.brianbelott.com

 



© www.loyalgallery.com

© www.loyalgallery.com

 



© www.loyalgallery.com

© www.loyalgallery.com

 


Команда художників GCC, держави Перської затоки

У творчій групі GCC працюють вісім художників: Нану Аль-Хамад, Халід Аль-Гарабаллі, Абдулла Аль-Мутаірі, Фатіма Аль Квадірі, Моніра Аль Квадірі, Азіз Аль Кватамі, Баррак Альзаїд і Амаль Халаф. Назва команди є абревіатурою від Gulf Cooperation Council (Рада співробітництва арабських держав Перської затоки). Художники створюють картини та інсталяції, що демонструють інтеграцію сучасного в традиційний арабський світ.


© aktnz.com

© aktnz.com

 



© aktnz.com

© aktnz.com

 



© aktnz.com

© aktnz.com

 


Емілі Мей Сміт, 37 років, Остін, США

Картини Емілі Мей Сміт – це ультрасучасний поп-арт з жіночною графікою і чутливістю в кожній деталі. Образи на роботах художниці демонструють фемінізм, приголомшливу впевненість у собі та креатив.


© Emily Mae Smith

© Emily Mae Smith

 



© Emily Mae Smith

© Emily Mae Smith

 



© Emily Mae Smith

© Emily Mae Smith

 


Дора Будор, 32 роки, Загреб, Хорватія

Батьки Дори були художниками, дідусь – актором, а бабуся знімала фільми. Не дивно, що творчий талант проявився і в самої Дори Будор. Однак можливостей побачити всю палітру сучасного мистецтва в дитинстві та юності у художниці не було, оскільки тоді ще Югославія була досить закритою країною. Допомогла дівчинці хрещена, яка жила у Венеції і брала її з собою на Бієнале. В 2013 році, більш ніж через 10 років після свого першого візиту на Венеціанську бієнале, Дора представила на цій престижній виставці власну роботу.

 

Джерело:  nv.ua