У столиці презентували карту 100 найкрутіших місць Києва

7 листопадаа 2016 12:29

186382Автором проекту є Юля Бевзенко, засновниця “Секретного дворика”, яка вже кілька років проводить екскурсії містом. Намалювала мапу ілюстратор Анфіса Хлєб.

– Київ дуже великий і це перший крок до знайомства з ним. Я хочу, аби люди побачили місто  таким, яким його бачу я, – розповіла Юлія. – За одну двогодинну екскурсію неможливо показати все. Тож я об’єднала сто найкрутіших місць в одній карті, щоб усіх охочі змогли здійснити мандрівку містом самостійно.

За її словами, “круті місця” вона обирала з точки зору архітектури, подачі, незвичайності.

– Зокрема, на мапі є будівля Національного банку України з приголомшуючою архітектурою, трамвай № 12, який вже понад 100 років їздить в Пущу-Водицю, пам’ятник Михайлу Грушевському, велотрек, мечеть, ВДНГ, Золоті ворота, але немає Києво-Печерської Лаври, – зазначила авторка проекту.

Окрім пам’яток, на мапі позначені також кав’ярні, ресторани та магазини. Додається й два маршрути – прогулянка Подолом (але не туристичним Андріївським узвозом) та Lazy Summer (“Лінива неділя”) центром – від філармонії до вулиці Костьольної. А також квитки на фестиваль “Вулична їжа” та барахолку “Кураж базар”, які можна використати протягом року, і  сюрприз, пов’язаний з одним зі столичних ресторанів.

Для гостей міста вміщена і корисна інформація – як дізнатися про зміну руху транспорту, викликати таксі тощо.

Вже видано перші 3 тисячі примірників мапи українською мовою у подарунковій обкладинці. Планується також  англомовний варіант.

Ще одна презентація “100 крутих місць Києва” відбудеться в листопаді в одній з київських кав’ярень.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua