У столиці відкрито виставку “Голодомор не зламав” до 83-х роковин трагедії

25 листопадаа 2016 14:41

Катерина Білокур за роботою

Фото: Український інститут національної пам’яті / Facebook

Катерина Білокур за роботою

У четвер, 24 листопада, в Національному музеї Меморіал жертв Голодомору відбулася презентація проекту Незламні, у рамках якого було відкрито виставку Голодомор не зламав до 83-х роковин трагедії.

“Сьогодні ми у цьому музеї відкрили виставку Голодомор не зламав, присвячену роковинам  трагедії. Ми представляємо тут 15 історій відомих людей – письменників, художників, дисидентів, які пережили цю трагедію, однак зберегли свою національну ідентичність і змогли себе реалізувати”, – заявив керівник наукового управління Українського інституту національної пам’яті Ярослав Файзулін, повідомив Укрінформ.

Серед героїв, представлених на виставці, художники Катерина Білокур і Опанас Заливаха, письменники Олесь Гончар, Микола Руденко, Василь Барка, поети Іван Світличний і Дмитро Білоус, відомий громадський та політичний діяч Левко Лук’яненко та видатна оперна співачка Євгенія Мірошниченко.

За словами Файзуліна, при підготовці виставки також використовували унікальні матеріали з архівів Світличного та Руденка.

“Міжнародне визнання Голодомору як геноциду залишається одним із пріоритетів, на які працює українська влада. Ми б хотіли, щоб і самі українці ні на хвилину не забували про це, щоб з покоління в покоління передавався меседж, що Україна, яка пережила цю трагедію, має залишатися незалежною”, – заявив на відкритті віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.