В Італії винайшли корисне морозиво

1 листопадаа 2016 12:41
 ice-cream-28-10-1-614x395

Кардіолог і любитель морозива створив новий вид джелато, який подовжує життя і допомагає працювати швидше. Професор Валеріо Сангуіньі (Valerio Sanguigni) з Римського університету Тор Вергата запатентував рецепт морозива з антиоксидантними властивостями.

Чарівна формула поки тримається в секреті, але точно відомо, що в десерті міститься темний порошок какао, лісовий горіх і екстракт зеленого чаю. Всі ці речовини сприяють поліпшенню серцевого здоров’я і вживаються для профілактики певних захворювань.

 Клінічні випробування (або краще сказати «дегустація»?)в університеті показали помітне поліпшення продуктивності у всіх, хто їв морозиво. В учасників взяли аналізи крові до і після того, як вони спробували джелато, а потім посадили на велотренажер і попросили крутити педалі настільки швидко, наскільки це можливо. Кільком учасникам дали звичайне шоколадне морозиво в якості плацебо. Результати тесту показали, що у всіх, кого нагодували новим джелато, покращилися функції серцево-судинної системи, в той час як у інших подібного не спостерігалося.


Професор прийшов до наступного висновку: це перше дослідження, яке демонструє, що натуральне морозиво багато поліфенолами і істотно покращує функції судин і фізичну працездатність за рахунок зниження окисного стресу. Він зазначив, що низькі контрольовані температури – кращий спосіб зберегти антиоксидантні властивості продуктів харчування, тому і вирішив додати їх в джелато.

«Всі говорять про багатих на антиоксиданти червоних ягодах, гранатах, ягодах годжі. Але я виявив, що багато продуктів по шляху від ферми до столу втрачають свої корисні властивості. Найкращим чином зберігають ці речовини сухофрукти, какао-боби і зелений чай, особливо при низьких контрольованих температурах, – розповідає професор. – Хто сказав, що здорова їжа і корисні продукти повинні бути несмачними? »

Якщо результати підтвердяться, джелато можуть включити в список основних італійських продуктів з антиоксидантними властивостями. До них відносяться червоне вино, оливкову олію і помідори, що продовжують життя італійців. За останні 15 років число довгожителів в країні збільшилася втричі.

Джерело:  vokrugsveta.ua