В прокат виходить фільм «Вісім» українського режисера Шапіро

22 листопадаа 2016 11:30

chasi-572x286Першого грудня на великі екрани виходить психологічна драма «Вісім» від найбільш нетипового українського режисера, невтомного експериментатора Олександра Шапіро.

Його картини беруть участь у програмах Канського і Берлінського кінофестивалів, а зарубіжні кінокритики називають Шапіро одним з найвпливовіших українських режисерів сучасності.

Стрічка «Вісім» нетривіально розповідає вісім життєвих історій, з відмінними фіналами, але загальним підсумком. За допомогою оригінального підходу до теми, режисер утримує глядача в емоційному напруженні і допомагає знаходити глибинні смисли в, здавалося б, простих речах.

— Ми знімали цей фільм для сонму ангелів — справжніх поціновувачів порожнечі. Повідомлення заховане у творі мистецтва, у фільмі «8» зокрема, по-доброму, — як записка з тонучого корабля, — повинно бути адресоване якимось нереальним мутантам, випливаючим з твого підсвідомого бажання бути врятованим не для того, аби після виявитися основною стравою на святковому столі канібалів, — розповідає Олександр Шапіро.

Головні ролі виконали відомі українські та російські актори Володимир Стєклов, Олександр Кобзар, Мирослава Карташова, Микита Панфілов та інші.

Цікаво, що хронометраж картини становить 112 хвилин, в той час як режисерська версія фільму триває чотири години.

Фільм «Вісім» збирає в одному часі кілька ситуацій з різних життів, викликаних людським розпачем. Герої збираються в інший світ — і це їх чіткий план на найближчі пів години. Чому? Ситуації складаються по-різному — але завжди на перетині складок долі і на піку емоцій.

Київська прем’єра стрічки відбудеться в кінотеатрі «Жовтень» 30 листопада.

З 1 грудня фільм зможуть побачити жителі Дніпропетровська, Харкова, Львова, Тернополя, Луцька, Запоріжжя, Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького, Черкас, Житомира, Херсона і Миколаєва.

Джерело: Соцпортал