Запрацював онлайн-каталог компаній, лояльних до україномовних клієнтів

10 листопадаа 2016 12:17

В Україні запрацював сайт-каталог компаній та ЗМІ, у якому можна перевірити їх лояльність до україномовного споживача. Усі охочі можуть здійснити пошук підприємств, які ведуть бізнес українською мовою, та поскаржитися на ті, що цього не роблять.

Сервіс своєрідного онлайн-каталогу бізнесів, що надають інформацію про товари чи послуги українською або порушують права україномовного споживача, відтепер доступний у тестовому режимі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Роман Матис, засновник і керівник ініціативи “И так поймут”.

Як зазначено на сайті, користувач може:

Перевірити лояльність конкретної компанії, скориставшись пошуком за назвою.

Знайти україномовне підприємство, яке надає потрібні йому послуги, здійснивши пошук за сферою діяльності.

Долучитися до ініціативи, самостійно додаючи інформацію про певний бізнес до бази.

«У підсумку цей ресурс допомагатиме українцям віддавати свої гроші лише тим компаніям, які поважають україномовних та надають інформацію про свої твари і послуги українською. Запрошую всіх долучитися до наповнення каталогу, це може робити кожен, хто зареєструється в системі. Порушникам ми продовжимо писати скарги та звернення і є в мене передчуття, що #перемога не за горами», – пообіцяв Роман Матис.

Нагадаємо, «И так поймут» – це громадська ініціатива, яка займається моніторингом та забезпеченням дотримання права україномовного споживача на отримання вичерпної й повної інформації про продукт чи послугу, що надає підприємство. Як метод впливу, організатори використовують листи-вимоги до компанії, публічне висвітлення реакції, у разі ігнорування –  антипіар бренду та заява у службу захисту прав споживача, позов до суду.

– See more at: http://tvoemisto.tv/news/biznes_pereviryat_na_loyalnist_ukrainomovnym_kliientam_81895.html#sthash.JnFleG3r.dpuf