Живопис Альони Кузнєцової «Природа відчуттів» можна буде побачити в Музеї історії Києва

29 листопадаа 2016 09:01

30 листопада 2016 р. в Музеї історії Києва відкриється виставка живопису «Природа відчуттів» молодої київської художниці Альони Кузнєцової. Це серія робіт, створена на основі особистих вражень мисткині, і пов’язана із чотирма природними стихіями: вогонь, вода, повітря і земля.

Роботи цієї серії грунтються на деяких, іноді давно минулих зорово-інтуїтивних враженнях і пов’язані зі стихіями (вогонь, вода, повітря та земля), з природою і ландшафтом, мікро- і макрокосмом, глибинами та атмосферними явищами, що переходять в космічні простори і змінюють свій масштаб. Сніжинка Коха, програма Google Earth, де можна влаштовувати собі спонтанні подорожі, навмання обираючи місце на Землі і поступово спостерігаючи розгортання  графічно-кольорової реальності через зміну масштабу, довгі практики аскези і внутрішньої роботи без зовнішнього зв’язку зі світом, подорожі в чисті, віддалені від цивілізації місця, багаті на унікальні атмосферні (читай – кольорові) явища, – все це є raw material і базисом для роботи. Звичайно, тут немає реалістичних пейзажів. Але картини, з енергією стихій, звичайно ж мають і “природну” сутність. “Природну” – не лише про планету Земля, але і про нас, адже ми і є природа, частина Всесвіту, в якому діє один закон, як зовні, так і усередині: зміни. Вони у відчуттях, які то з’являються, то зникають, бувають як грубими, так і дуже тонкими, невловимими, невимовними.
Альона Кузнєцова (Alena Kuznetsova artist) – молода київська художниця. Народилася 1986 року. Отримала повну вищу художню освіту за спеціальністю «Образотворче мистецтво» (КНУБіА, 2008). З 2007 року і до сьогодні працює в жанрі безпредметного (абстрактного) живопису і вивчення кольору. Починаючи з 2009 року веде активну виставкову діяльність. Учасник багатьох виставкових проектів, зокрема: «Художники рисуют. А4», Карась Галерея; Art Kyiv Contemporary, , Мистецький Арсенал; «Український пейзаж», Мистецький Арсенал; ‘Drawing Utopias’, IKLECTIK ART LAB, Лондон….

Початок події:30 листопада 2016 10:00

Закінчення події:14 грудня 2016 17:00

Вартість:За ціною вхідного квитка

Адреса:м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 7

Джерело:  prostir.museum