25 дивовижних реальних місць, які виглядають так, ніби вони з казки (фото)

20 Грудня 2016 09:18

Якщо ви обожнюєте казки і відчуваєте гостре бажання змінити обстановку, то  vsviti.com.ua рекомендує  вам відправитися по всіх місцях з цього списку.

Тому що справжня магія відбувається саме там.

Замок Нойшванштайн, Німеччина

1

2

Цей романтичний замок був побудований баварським королем Людвігом II в 1868 році. Зараз це один з найбільш відвідуваних замків у Європі. Ходять чутки, що саме він надихнув Петра Чайковського на створення «Лебединого озера», і, крім того, він став прототипом замку Сплячої красуні в паризькому Діснейленді.

Печера світлячків, Нова Зеландія

3

4

Головна особливість печери – тисячі грибних комариків, які живуть тільки в Новій Зеландії, що покривають склепіння печери. Коли дивишся на них, створюється враження, що перед тобою казкове зоряне небо.

Місто Кольмар, Франція

5

6

Одне з найчарівніших місць у Франції, з прекрасно збереженими старими кварталами. Нагадує казкове містечко з «Красуні і Чудовиська», тільки ще краще. Незважаючи на те що це відносно невелике містечко, тут є 3 театри, зал нової музики Le Grillen, 4 бібліотеки, центр сучасного мистецтва і 5 музеїв, включаючи знаменитий у всьому світі Музей сакрального мистецтва Унтерлінден (Musée d’Unterlinden).

Печери Бату, Малайзія

7

8

Це діючий храм в Малайзії, куди щорічно приїжджає величезна кількість паломників. Бату – одна з найвідоміших індуїстських святинь за межами Індії. Вона утворилися близько 400 млн років тому. Саме тут знаходиться найвища статуя бога Муруган, другого сина Шиви, якому поклоняються південні таміли.

Тунель гліциній, Японія

11

12

Це справжнє квіткове «небо» розташоване в японському місті Кітакюсю. Різнобарвні кисті гліциній – білих, блакитних, бузкових, фіолетових, лілово-пурпурних і синіх відтінків – ростуть над головою.

Монастир Такцанг-лакханг, Бутан

13

14

Він нависає над прірвою на скелі висотою 3120 м, піднімаючись над долиною Паро на 700 м. Назва монастиря перекладається як «лігво тигра». За легендою, в цю печеру перенісся вчитель Падмасамбхава, сидячи на тигриці, на яку перетворилася його дружина. Дістатися сюди можна по гірських стежках, обладнаними всього 100 років тому.

Печера кристалів, Мексика

15

16

Розташована на глибині 300 м під містом Найка, унікальна величезними прозорими кристалами, що досягають 11 м у висоту. На жаль, вхід у печеру для туристів через високу температуру (48 ° C), вологість та вміст сірководню, а також у зв’язку з крихкістю кристалів закритий.

Храмовий комплекс Ангкор-Ват, Камбоджа

17

18

Найбільша з коли-небудь створених культових споруд, історія якої налічує майже 9 століть. Це гігантський індуїстський храмовий комплекс, присвячений богові Вішну. Кхмери вважали, що в Ангкор-Ваті живуть боги, тому доступ в центральну частину храму довгий час був відкритий лише небагатьом обраним.

Водоспад Анхель, Венесуела

19

20

Це найвищий у світі водоспад. Його назва в перекладі означає «гора диявола». Водяному потоку Анхеля доводиться пролетіти майже кілометр, щоб досягти землі. Він в 20 разів вищий, ніж Ніагарський водоспад. Дістатися до Анхеля нелегко, так як він знаходиться в густому тропічному лісі. І тут немає ніяких доріг, що ведуть до нього.

Місто Петра, Йорданія

21

22

«Рожеве місто, таке ж старе, як сам час», – говорять про Петру. Це, безумовно, найвідоміша пам’ятка Йорданії. Петра – стародавня столиця Набатейського царства, вирубана прямо в скелях понад 2 тисячі років тому.

Кольорові скелі Чжан’є Данкс, Китай

24

Ці дивовижні гірські масиви в провінції Ганьсу просто мрія будь-якого фотографа. Веселкових кольорів вони набули завдяки червоним піщинкам та конгломератам в основному Крейдяного періоду.

Острів Мон-Сен-Мішель, Франція

25

26

Вражає в буквальному сенсі казковим виглядом. Це невеликий скелястий острів, перетворений в острів-фортецю. На самій вершині скелі, на висоті майже 80 м, підносяться до неба стіни древнього абатства. Вони буквально підносяться над морською безоднею. Віктор Гюго свого часу був так сильно вражений Мон-Сен-Мішелем, що назвав його «пірамідою в океані».

Памуккале, Туреччина

28

«Бавовняний замок» – це скупчення унікальних гарячих джерел. Тутешні місця більше нагадують снігові долини. Тут Андрій Михалков-Кончаловський знімав Огігія для телефільму «Одіссея», також у Памуккале знімався фільм «Примарний гонщик 2».

Віадук Гленфіннан, Шотландія

29

30

Це та сама знаменита дорога, по якій проїжджає Хогвартс-експрес. Крім цього, Гленфіннан – вкрай мальовниче місце, яке однозначно варто відвідати.

Бухта Халонг, В’єтнам

31

32

Уявіть собі більше 3 тисяч наймальовничіших островів, що виростають прямо з смарагдової води Тонкійскої затоки. З в’єтнамської мови слово Halong перекладається як «місце, де дракон занурився в море». Легенда свідчить, що острови бухти були створені Великим Драконом, який жив у горах.

Церква Лас-Лахас, Колумбія

33

34

Собор Лас-Лахас в Колумбії виділяється не стільки своєю розкішною неоготичною архітектурою, скільки своїм місцем розташування. Він стоїть на мосту, перекинутому через ущелину, на позначці 2600 м. над рівнем моря.

Пляж на острові Ваадху, Мальдівські острови

35

36

Є в світі один пляж, який особливо гарний вночі. Планктон, викинутий на пляж острова Ваадху, забарвлює береги тисячами вогнів. Світіння пояснюється біолюмінесценцією – хімічними процесами в організмі тварин, при яких вивільнювана енергія виділяється у формі світла. Хвилі світяться блакитним, немов відображають зірки в небі над Мальдівами!

Місто Синтра, Португалія

37

38

Старовинне португальське місто з багатою історією. Тут безліч екзотичних парків, вікових лісів, замків, палаців, монастирів. Синтра – це красиве місто з казковими декораціями і романтичними пейзажами, які не залишають байдужими.

Замок Пелеш, Румунія

39

40

Одне з найбільш казкових місць Європи, яке обов’язково варто відвідати. Був побудований в горах королем Карлом I, як літній будиночок. Всередині він виглядає дійсно по-королівськи.

Національний парк Чжанцзяцзе, Китай

41

42

Пам’ятайте місце під назвою Пандора з її казковими горами з фільму «Аватар» Джеймса Кемерона? Ось воно. З чуток, саме ця фантастична місцевість надихнула режисера на створення казкового світу.

Мавзолей Тадж-Махал, Індія

43

44

Нескінченно велична гордість Індії. Оспіваний поетами символ любові шаха Джахана до дружини, Мумтаз Махал, яка померла при пологах 14-ї дитини.

Темна алея, Ірландія

45

46

Алея з букових дерев була посаджена сім’єю Стюарт в XVIII столітті. Про неї вже ходить безліч моторошних і одночасно цікавих легенд. Найвідоміша – про незвичайну Сіру Леді, яка безшумно ковзає уздовж цієї дороги і розчиняється біля останнього дерева. Сіра Леді – це примара дівчини, яка померла кілька століть тому при загадкових обставинах в будинку, розташованому біля дороги.

Версаль, Франція

47

48

Палацово-парковий ансамбль, колишня резиденція французьких королів, побудувати яку задумав король Людовик XIV – і все через заздрість, якої він зазнав, побачивши замок свого міністра фінансів в Во-ле-Віконта. Король прийняв тверде рішення про те, що його палац повинен, безумовно, перевершувати за красою палац міністра. І це у нього вийшло.

Тюльпанові поля в долині Скаген, США

49

50

Яскраві кольори мільйонів тюльпанів роблять цю долину унікальною. Щорічно тисячі туристів з’їжджаються сюди в квітні, щоб насолодитися фестивалем квітів. Ось де починаєш відчувати справжню весну і казку.

Алея баобабів, Мадагаскар

51

52

Тут баобаби ростуть на ґрунтовій дорозі. Цим баобабам більше 800 років. Це все, що залишилося від густих тропічних лісів, якими був покритий Мадагаскар.

AdMe