5 простих правил, які збережуть красу шкіри взимку

23 Грудня 2016 13:58

1855Наша шкіра особливо чутлива до холоду. Сухість, надмірне почервоніння, подразнення шкіри обличчя – усе це завдає клопотів і викликає дискомфорт взимку. У студії «Сніданок з 1+1» дерматолог-косметолог Світлана Лисенко розповіла, яку косметику краще обирати у холодну пору та як зробити ефективні живильні маски у домашніх умовах.

Почервоніння і подразнення шкіри пов’язано із порушенням кровопостачання через перепади температур (наприклад, коли потрапляємо з морозу у тепле приміщення і навпаки).

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ШКІРОЮ ВЗИМКУ

1. Не наносити крем перед виходом на вулицю. Від цього шкіра швидко замерзає на холоді і пересушується.

Як на вулиці температура до -10 ⁰С, крем потрібно наносити за 15 хвилин до виходу. Якщо температура нижча, ніж 15 ⁰С – за 40 хвилин, – рекомендує Світлана Лисенко

2. Удень краще користуватись жирним, живильним кремом, а перед сном – зволожувальним.

3. У холодну пору рекомендовано відмовитись від гелів та лосьйонів для умивання, у складі яких є спирт. Такі засоби змивають зі шкіри захисну плівку. Замість спиртового лосьйону краще користуватись косметичним молочком.

4. Можна користуватись сонцезахисним кремом, особливо на відпочинку на гірськолижних курортах. Причина у тому, що взимку сонце ближче до землі і його випромінювання навіть сильніше.

5. Рекомендовано використовувати ліпідні еліксири.

Ліпідні еліксири виготовлено на основі ефірної олії. Еліксири створюють на шкірі захисну ліпідну плівку, завдяки якій не вивітрюється волога, – наголошує експерт

Щоб зволожити шкіру та зберегти її еластичність, корисно робити маски із вівсяних пластівців або вівсяної муки.

Для жирної шкіри робимо маску із вівсянки на воді, для сухої – вівсянку заварюємо на молоці

Якщо шкіра жирна, у маску можна додати декілька крапель лимонного соку.

Наносити маску потрібно на очищену шкіру на 15–20 хв. Потім усе змити теплою водою і нанести зволожувальний крем або ж маску-ліфтинг.

ЯК ЗРОБИТИ ЗВОЛОЖУВАЛЬНУ МАСКУ-ЛІФТИНГ

1. Заварити насіння льону.

2. Нанести на обличчя.

3. Змити теплою водою через 15–20 хв.

4. Нанести крем відповідно до типу шкіри.

Джерело:  1plus1.ua