6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

23 Грудня 2016 15:23


Усім відомо, що кожна країна має свою національну кухню. Українська кухня також зарекомендувала себе чи не в усьому світі. Вона проста, але разом з тим, надзвичайно смачна, поживна і щедра, особливо коли йдеться про величину порцій.


Раніше наша країна асоціювалася лише з салом і горілкою, точніше самогонкою. Тепер же іноземці класифікують нашу державу за двома факторами: вродливі жінки і смачна їжа. Ще більший подив у них викликає той факт, ті ж гарні жінки, власне, і готують смачну їжу.

Які ж саме національні страви нашої кухні припали до душі, чи радше, до шлунка, гостям з-за кордону? Вітчизняні ресторатори виділяють шість страв, які користуються найбільшим попитом серед іноземців.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

1. Сало 

Здавна наша держава асоціювалася з салом. Ще за часів Запорізької Січі, козаки дражнили своїх найбільш потужніших ворогів «бусурманів» салом, у релігії яких – ісламі, цей продукт вважається забороненим, нечистим.

Зараз же сало, яке подається у різних варіаціях, викликає у гостей нашої країни виключно захоплення. Чого лише вартує перемелене сало з додаванням часнику, копчене сало, шкварки і ноу-хау нашого часу – сало в шоколаді.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

2. Квашені огірочки

Хрумка квашенина з бочечки – чудове доповнення до сала, і звісно, української горілки. Наші господині взагалі не тямлять себе без квашення та маринування огірків, які для іноземців є справжнім делікатесом.

У кращих закладах національної кухні дотепер зберігають солоні огірочки в холодних льохах. Подають їх як закуску – до того ж сала, печеного м’яса, смаженої картопельки з м’ясом тощо.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

3. Ковбаса домашня 

Особливо полюбляють іноземці нашу «пальцем пхану». Не дивно, адже на тлі м’ясного багатства, яке пропонується на прилавках магазинів, жодна з фірмових ковбас не зрівняється з домашньою. Вона смачна і в запеченому вигляді, і в сиро-в’яленому, і в копченому, і приготованому на грилі. Секрет її простий – вона натуральна і … приготована з любов’ю.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

4. Вареники 

Кожна господиня може похизуватися власним рецептом приготування вареників, причому – з найрізноманітнішими начинками – сиром, картоплею, грибами, фаршем, гречкою, а також у поєднанні, наприклад, картопля-фарш, картопля-гриби, гречка-гриби тощо.

Насправді ніякого особливого секрету немає – готуються вони зі звичайного прісного тіста. Взагалі, справжні українські вареники мають бути «пузатими», себто, великими, але при цьому надзвичайно м’якенькими. І звісно, шкварок і сметани до них додають вдосталь – страва ця далеко не дієтична, однак, надзвичайно смачна.

Більше того, в якості десерту в іменитих ресторанах нашої країни іноземцям пропонують ті ж вареники, але солодкі – з маком, вишнями, чорницями, полуницями, і, звісно, щедро политі сметаною.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

5. Червоний борщ 

Згідно тверджень етнографів, перші згадування про борщ в Україні датуються ще 15-им століттям. А до смаку іноземцям наш борщ припав перш за все тим, що він абсолютно відрізняється від усіх європейський перших страв.

Як відомо, за кордоном супи переважно перетирають на так звані крем-супи. Вони готуються значно швидше і тут не приділяється увага поетапному готуванню інгредієнтів. Саме тому український борщ є певним культурним шоком для іноземців. Для багатьох країн наш червоний борщ взагалі рахується екзотикою, оскільки буряк у них не вирощується взагалі.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

6. Голубці 

Ця страва європейського походження дуже міцно еволюціонувалася в українську кухню. Ми дещо додали, дещо відняли і тепер наші голубці у топі серед вподобань заморських гостей. Варто зауважити, що ця страва є і в грузинській кухні. Однак грузинські голубці, загорнуті в листя винограду, в листя капусти і фарширований перець мають однакову назву, а в нас це – різні страви.

Наші підприємливі ресторатори позиціонують голубці, як суші-роли для українських самураїв – козаків. Голубці зі сметаною, які для нас уже стали буденною стравою, для іноземців – просто вершина смаку. І на відміну від японських ролів, ними справді можна добряче наїстися, плюс за низьку, як для іноземців, ціну.

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

Тож, якщо ви чекаєте гостей з-за кордону і міркуєте над тим, що б такого незвичного приготувати, аби справити на них враження, порада проста – не забивайте собі голову і приготуйте вищевказані страви. Не варто зважати на те, що вони для нас звичні і часом буденні. Насправді – весь смак у простоті.

Тому готуймо, дивуймо і піднімаймо кулінарний авторитет своєї країни ще вище. Успіхів!

Джерело:  jisty.com.ua