Афіша Києва на 17-18 грудня: Різдвяний Арсенал і свято короткого метра

16 Грудня 2016 15:01

Якщо ви ще не вирішили, куди піти в Києві на вихідних, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій столиці на 17-18 грудня.

АРТ: ВИСТАВКА РОБІТ ІВАНА МАРЧУКА ДЕ Ж ІСТИНА

Де і коли: триватиме до 28 лютого у Головпоштамті

1 грудня в центральному офісі Укрпошти відкрилася виставка визнаного генія сучасності Івана Марчука. Де ж істина?- так називається одна з найкращих робіт майстра, яка була створена в 1993 році, а тепер так названа ціла експозиція картин.

Крім полотен Івана Марчука, гостей виставки чекає ворона, відлита в бронзі скульптором Олексієм Степановим, яка тримає в дзьобі пензель Івана Марчука. «Хто потре цього пензля долонею, буде талановитим, як наш майстер!» – стверджують організатори виставки.


© Иван Марчук

© Іван Марчук

 


АРТ: ПРОЕКТ КИЛИМ. СУЧАСНІ УКРАЇНСЬКІ ХУДОЖНИКИ

Де і коли: виставка триватиме до 15 січня у Музеї історії Києва

В музеї історії Києва відкрився масштабний всеукраїнський арт-проект Килим. Сучасні українські художники. 20 митців з різних регіонів України створили свої «килими», де кожен показав своє бачення традиційного мистецтва в сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталяції та відео-арт.

Ідея проекту – поєднати традиційне і сучасне мистецтво, ознайомити людей з етнічною культурою, додаючи «народності» сучасному арту.


© Музей истории Киева

© Музей історії Києва

 


АРТ: ВИСТАВКА ЯК ТЕБЕ ЗВАТИ

Де і коли: триватиме до 25 грудня у Мистецькому Арсеналі

З 10 до 25 грудня до відвідування буде доступна виставка Як тебе звати. Виставка стала частиною масштабної кампанії Ти серед своїх, яка привертає увагу до проблем сімей та дітей вимушених переселенців, ініційованої UNISEF, розробленої і реалізованої FILM.UA Group і StarLightMedia.

В рамках цієї виставки, крім творчих робіт відомих українських художників, будуть представлені інноваційні проекти компаній FILM.UA Group: творчий AR проект для дітей Школа майбутнього (SignalRed), VR experience Нам було затишно вдома (DCU), ролики соціальної реклами Будемо разом (FILM.UA Production).


© Як тебе звати

© Як тебе звати

 


АРТ: НОВИЙ РІК ЗА 100 РОКІВ

Де і коли: виставка триватиме до 25 грудня в галереї D12

Відвідавши унікальну історико-гастрономічну виставку Новий рік за 100 років, люди зможуть простежити еволюцію улюбленого свята українців протягом останнього століття, відчути дух Нового року різних періодів, дізнатися, що їли, пили, слухали, яких традицій і гастрономічних тенденцій дотримувалися українці.

Інтерактивна експозиція складатиметься з п’яти інсталяцій, які відтворюють новорічну атмосферу різних періодів: початок ХХ століття, 30-40-ві роки, 80-ті і 90-ті роки минулого століття, 2017 рік. Кожен з експонатів — це стилізована зона з тодішніми меблями, ексклюзивними елементами декору і сервірованим новорічним столом.

У вихідні відвідувачам запропонують експрес-святкування Нового року: щогодини під бій курантів гості зможуть підняти келих шампанського і загадати бажання.


© Новий рік за 100 років

© Новий рік за 100 років

 


ФЕСТИВАЛЬ: РІЗДВЯНИЙ АРСЕНАЛ

Де і коли: 14-18 грудня у Мистецькому Арсеналі

Цьогоріч відвідувачів Різдвяного Арсеналу чекає насичена і цікава програма. Гостей фестивалю чекають ярмарок подарунків, інтерактивний спектакль-квест, святкові читання за участю дитячих письменників, презентації книг, розважальні та освітні активності, майстер-класи та концерти, дитяча дискотека і паперове шоу від Видавництва Старого Лева, фуд-корти та святкові смаколики. З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.


© Різдвяний Арсенал

© Різдвяний Арсенал

 


ФЕСТИВАЛЬ: НОВЕ РІЗДВО НА ХРЕЩАТИКУ

Де і коли: з 17 грудня по 8 січня навпроти Цуму

Нове Різдво на Хрещатику – це барвистий ярмарок європейського формату. Це будиночки з солодощами, гарячими напоями та новорічними сувенірами, карусель і казковий екскурсійний поїзд для малюків, сферичний кінотеатр, ковзанка. Кожні дві години – нові активності від дитячих аніматорів, Святий Миколай, великі ляльки та колядники.


© Нове Різдво на Хрещатику

© Нове Різдво на Хрещатику

 


ФЕСТИВАЛЬ: ВСІ. СВОЇ. ПОДАРУНКИ

Де і коли: 17-18 грудня в галереї D12

Грандіозний різдвяний маркет, де на п’яти поверхах можна буде знайти найрізноманітніші подарунки від найкращих українських виробників: одяг, прикраси, білизну, посуд, текстиль та декор для дому, книги та дитячі іграшки, косметику та парфуми, аксесуари для чоловіків і жінок, смачні подарунки та інші приємні дрібниці для дітей, коханих, близьких і друзів.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

 


ФЕСТИВАЛЬ: NEW YEAR BAZZAR

Де і коли: 17-18 грудня в МВЦ

New Year Bazzar – це найбільша Київська новорічна виставка. Тут зберуться найкращі handmade майстри з усієї України, а також товари вітчизняних брендів і виробників. Тут можна буде знайти солодощі на будь-який смак, іграшки, аксесуари, еко-косметику, брендовий одяг, товари для дому та декору та багато іншого.


© New Year Bazzar

© New Year Bazzar

 


МУЗИКА: КОНЦЕРТ ДЕВІДА ГАРРЕТТА

Де і коли: 16 і 18 грудня у палаці Україна

У ці п’ятницю й неділю в палаці Україна відбудеться концерт геніального скрипаля-віртуоза Девіда Гарретта. Американський музикант з німецьким корінням вже підкорив півсвіту і тепер поспішає з великим концертом до Києва. Головні особливості творчості геніального скрипаля – це безтрашне змішування стилів і напрямів, за якого класична музика стає прекрасним огранюванням для сучасних шедеврів Мерліна Менсона, AC\DC, Aerosmith, Metallica.

У 2013 світ побачив фільм Паганіні: Скрипаль диявола, головну роль в якому зіграв Девід Гарретт. З тих пір фатальний образ закріпився за талановитим віртуозом. Музикант грає на скрипці Страдіварі 1716 року, що раніше належала американському скрипалеві Адольфу Бушу.


© David Garrett & his band

© David Garrett & his band

 


ТЕАТР: ЛЮДИНА В ПІДВІШЕНОМУ СТАНІ

Де і коли: 16 грудня о 21:00 в Будинку офіцерів

Талановиті львівські актори привозять до Києва драматичну, детективну і скандальну історію, до якої глядач не зможе залишитися байдужим. В українській виставі за п’єсою Павла Ар’є Людина у підвішеному стані є і наркотики, і зброя, і бійки, і мат, і гомосексуальні зв’язки. Постановка переповнена інтригами, конфліктами та інтимними подробицями. По ходу вистави межі між сценою і залом, акторами і глядачами, правдою і вигадкою будуть потроху стиратися. Вистава призначена для всіх тих, хто не боїться подивитись правді в очі.


© Людина в підвішеному стані

© Людина в підвішеному стані

 


КІНО: 100 ФІЛЬМІВ ЗА 100 ХВИЛИН

Де і коли: 16 та 18 грудня у кінотеатрі Україна

16 та 18 грудня у кінотеатрі Україна покажуть 100 фільмів за 100 хвилин. Кожна кінокартина – це повноцінний фільм, який апелює до глядача і розповідає історії, які, здавалося б, неможливо вкласти в одну хвилину. Це не ролики, не кліпи і не реклама, а ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно лише з одним обмеженням – 100 секунд.

16 грудня глядачі зможуть обрати найкращий на їх думку фільм з числа представлених, а в неділю 18 грудня відбудеться нагородження фільмів-переможців.


© 100 фільмів за 100 хвилин 2016/Facebook

© 100 фільмів за 100 хвилин 2016/Facebook

 


КІНО: СВЯТО КОРОТКОГО МЕТРА У НАЙКОРОТШІ ДНІ РОКУ

Де і коли: 17 грудня о 20:00 у кінотеатрі Жовтень

Найкоротші дні року – найкраща можливість познайомитися з багатством і різноманіттям сучасного французького короткометражного кіно. Ця щорічна подія, заснована Національним центром кінематографії (Le CNC) та організована Агентством короткометражного кіно, цього року пропонує програму, що складається з трьох блоків.

Перший блок пропонує цікаві новинки останнього Фестивалю короткого метру в Клермон-Феррані, знакової події короткометражного кінематографа.

Другий блок – карт-бланш акторові Венсану Лакосту, який нещодавно був зіркою повнометражної стрічки В ліжку з Вікторією, проте, продовжує активно зніматися і в короткому метрі.

У третьому блоці глядач познайомиться з творчістю Себастьяна Льоденбаха, переглянувши ретроспективу його короткометражок. Цей режисер-віртуоз анімаційного кіно відкриє всю багатогранність особистого всесвіту людини.

Усі фільми будуть представлені в оригінальній версії з українськими субтитрами.


© Кинотеатр Жовтень

© Кінотеатр Жовтень

 


КІНОКЛУБ BLOW-UP

Де і коли: 18 грудня о 16:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Кінотеатр Кінопанорама і Міжнародна організація Асоціація молодих науковців Інтелектуальне лідерство представляють проект – кіноклуб BLOW-UP. Кіноклуб створений з науково-пізнавальною та просвітницькою метою дивитися серйозне кіно усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів.

Показуючи кіношедеври, перевірені часом, які ввійшли до класики світового кіно, запрошуючи експертів з різних галузей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв’язок образів і кінотекстів, вплив на наступні кінороботи.

18 грудня в рамках кіноклубу відбудеться показ комедії Амелі.


Кадр из фильма Амели © Miramax

Кадр з фільму Амелі © Miramax