Афіша Києва на 24-25 грудня: фестиваль подарунків, пісочний спектакль і мультфільми Хаяо Міядзакі

23 Грудня 2016 16:39

© Syda_Productions/Depositphotos

© Syda_Productions/Depositphotos

Якщо ви ще не вирішили, як провести останні передноворічні вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 24-25 грудня.

АРТ: ВИСТАВКА СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА LUMEN

Де і коли: триватиме до 8 лютого в арт-просторі Lera Litvinova Gallery

У проекті Lumen беруть участь як давно відомі українській аудиторії художники, так і молоді автори, серед них: Валерій Франчук, Johnny Crack, Микита Зігура, Єгор Зігура, Лера Літвінова, арт-група Light, Семен Щербина, Олена Пронькіна, Наталія Корф-Іванюк і багато інших.

Виставка об’єднала картини і скульптури, щоб провести нестандартний діалог між художником і глядачем. Проект Lumen – це не тільки насолода прекрасними творами мистецтва, але й можливість зазирнути в джерело душевних сумнівів, зустріти свою тінь і знайти з нею спільну мову.


© Lera Litvinova Gallery

© Lera Litvinova Gallery

АРТ: ВИСТАВКА РОБІТ ІВАНА МАРЧУКА ДЕ Ж ІСТИНА

Де і коли: триватиме до 28 лютого у Головпоштамті

1 грудня в центральному офісі Укрпошти відкрилася виставка визнаного генія сучасності Івана Марчука. Де ж істина?- так називається одна з найкращих робіт майстра, яка була створена в 1993 році, а тепер так названа ціла експозиція картин.

Крім полотен Івана Марчука, гостей виставки чекає ворона, відлита в бронзі скульптором Олексієм Степановим, яка тримає в дзьобі пензель Івана Марчука. «Хто потре цей пензель долонею, буде талановитим, як наш майстер!» – стверджують організатори виставки.


© Иван Марчук

© Іван Марчук

АРТ: ПРОЕКТ КИЛИМ. СУЧАСНІ УКРАЇНСЬКІ ХУДОЖНИКИ

Де і коли: виставка триватиме до 15 січня в Музеї історії Києва

В музеї історії Києва відкрився масштабний всеукраїнський арт-проект Килим. Сучасні українські художники. 20 митців з різних регіонів України створили свої «килими», де кожен показав своє бачення традиційного мистецтва в сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталяції та відео-арт.

Ідея проекту – поєднати традиційне і сучасне мистецтво, ознайомити людей з етнічною культурою, додаючи «народності» сучасного арту.


© Музей истории Киева

© Музей історії Києва

ФЕСТИВАЛЬ: НОВЕ РІЗДВО НА ХРЕЩАТИКУ

Де і коли: з 17 грудня по 8 січня навпроти ЦУМу

Нове Різдво на Хрещатику – це барвистий ярмарок європейського формату. Це будиночки з солодощами, гарячими напоями та новорічними сувенірами, карусель і казковий екскурсійний поїзд для малюків, сферичний кінотеатр, ковзанка. Кожні дві години – нові активності від дитячих аніматорів, Святий Миколай, великі ляльки та колядники.


© Нове Різдво на Хрещатику

© Нове Різдво на Хрещатику

3D-ШОУ ЗИМОВА КАЗКА

Де і коли: з 16 грудня по 15 січня на Театральній площі

Щодня о 18:30 та 21:30 протягом цілого місяця на Театральній площі буде проходити яскраве 3D-шоу Зимова казка з трансляцією на головний фасад Національної опери України імені Т. Г. Шевченка.

ФЕСТИВАЛЬ: ВСІ. СВОЇ. ПОДАРУНКИ

Де і коли: 24-25 грудня в галереї D12

Грандіозний різдвяний маркет, де можна буде знайти найрізноманітніші подарунки від найкращих українських виробників: одяг, прикраси, білизну, посуд, текстиль та декор для дому, книги та дитячі іграшки, косметику та парфуми, аксесуари для чоловіків і жінок, смачні подарунки та інші приємні дрібниці для дітей, коханих, близьких і друзів.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

ФЕСТИВАЛЬ: NEW YEAR BAZZAR

Де і коли: 24-25 грудня в МВЦ

New Year Bazzar – це найбільша Київська новорічна виставка. Тут зберуться найкращі handmade майстри з усієї України, а також товари вітчизняних брендів і виробників. Тут можна буде знайти солодощі на будь-який смак, іграшки, аксесуари, еко-косметику, брендовий одяг, товари для дому і декору та багато іншого.


© New Year Bazzar

© New Year Bazzar

ФЕСТИВАЛЬ: СВЯТО ПОДАРУНКІВ

Де і коли: 24-25 грудня у виставковому центрі АККО Інтерешнл

У виставковому центрі в парку імені Пушкіна на цих вихідних пройде фестиваль новорічних подарунків. Для коханої можна придбати вишукану сукню, для сина – швидкісний гіроскутер, для мами – набір смачного конфітюру. В одному місці будуть зібрані найцікавіші ідеї: від малого до великого, від солодкого до корисного. На 2600 квадратних метрах локації будуть представлені понад 300 брендів з подарунками на будь-який смак.


© Свято Подарункiв

© Свято Подарунків

ФЕСТИВАЛЬ: СЕЗОН РІЗДВЯНИХ СВЯТ У МАНУФАКТУРІ

Де і коли: з 17 грудня по 15 січня в аутлет-містечку Мануфактура

Різдвяні свята в Мануфактурі – це резиденція Діда Мороза, сімейні майстер-класи з розпису різдвяних пряників, аквагрим для дітей, живе звучання скрипки, саксофона і гітари, виступи народних музичних колективів, веселі лялькові вистави для дітей з улюбленими казковими героями, великий ярмарок різдвяних і новорічних подарунків, святкова фотозона, фуд-корт і багато іншого.


© Мануфактура

© Мануфактура

СПЕКТАКЛЬ: ПІСОЧНА КАЗКА СНІГОВА КОРОЛЕВА

Де і коли: 25 грудня о 12:00 у кінотеатрі Кінопанорама

Театр пісочної анімації Золотий Лев представляє казку Ганса Крістіана Андерсена – Снігова Королева. В радянські часи казка була дещо змінена, але художники і постановники театру Золотий Лев пропонують побачити версію, наближену до оригінальної – пригодницьку і філософську, добру і світлу. Пісочні образи, музика, гра і голос акторів перенесуть глядачів у світ справжнього дива.


© Театр Золотой Лев

© Театр Золотий Лев

КІНО: ПОКАЗ МУЛЬТФІЛЬМІВ ХАЯО МІДЗАЯКІ

Де і коли: 24 грудня о 19:00 у спортзалі Makoto Dojo

Організатори події обіцяють теплий вечір у компанії улюблених мультфільмів Хаяо Міядзакі. Гості показу зберуться в затишному маленькому залі, заварять чай, закутаются в пледи та поринуть у казку. Цієї суботи в Makoto Dojo демонструватимуть мультфільми Мій сусід Тоторо і Відьмина служба доставки.


© Хаяо Миядзаки в Makoto Dojo. Вечер под проектором.

© Хаяо Міядзакі в Makoto Dojo. Вечір під проектором.

КІНОКЛУБ BLOW-UP

Де і коли: 25 грудня о 16:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Кінотеатр Кінопанорама і Міжнародна організація Асоціація молодих науковців Інтелектуальне лідерство представляють проект – кіноклуб BLOW-UP. Кіноклуб створений з науково-пізнавальною та просвітницькою метою дивитися серйозне кіно усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів.

Показуючи кіношедеври, перевірені часом, які ввійшли до класики світового кіно, запрошуючи експертів з різних галузей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв’язок образів і кінотекстів, вплив на наступні кінороботи.

25 грудня в рамках кіноклубу відбудеться показ французько-італійської комедії З Новим роком.


© Кинопанорама

© Кінопанорама
Джерело:  nv.ua