Дослідження визначили три простих хобі, які роблять людину розумнішою

8 Грудня 2016 09:12
Дослідження визначили три простих хобі, які роблять людину розумнішою

© brooketestoni/Instagram

Вчені переконані, що існують певні хобі, які роблять людину розумнішою.

Зокрема, ряд досліджень дозволяє виділити хобі, які найбільш сприяють набуттю нових навиків та знань, а також підвищенню рівня інтелекту, пише My Domaine.

Спорт

Дослідження вчених з Гарвардської медичної школи показали, що заняття спортом позитивно впливають на мозок. Вони визначили молекулу ірисін, що виробляється мозком під час фізичних навантажень і виявили, що вона захищає нейрони. Також визначено, що підвищення рівня ірисіна провокує активацію генів, що відповідають за інтелект. Спорт також захищає мозок від дегенерації і покращує пізнавальну функцію.

Написання текстів, особливо від руки

В ході дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Psychological Science, з’ясувалося, що написання текстів, особливо від руки, покращує роботу мозку, підвищує рівень інтелекту і розвиває пам’ять. Крім того, дослідження показало, що письмо допомагає вирішувати проблеми, знаходити нові ідеї, а також краще запам’ятовувати інформацію.

Цікавість

У науковій статті, опублікованій у Harvard Business Review, зазначається, що на роботі мозку і розвитку інтелекту також позитивним чином позначається цікавість – при чому стосовно будь-якої теми або предмета. Якщо людина відчуває цікавість, вона буде відкритою до вивчення інших тем, навіть тих, що мало цікавлять її і це, в свою чергу, дозволить розвивати інтелект.

Джерело:  nv.ua