Google назвав найпопулярніші книги в 2016 році

13 Грудня 2016 14:41
Марсіанин

© 20th Century Fox

Марсіанин

Онлайн сервіс Google назвав найпопулярніші книги в світі в 2016 році.

Для складання рейтингу аналітики досліджували найчастіші запити на книги серед користувачів програми Google Play Маркет у всіх куточках планети, передає Business Insider. Варто відзначити, що багато популярних книги були опубліковані в різні роки.

Таким чином, експерти склали рейтинг 100 книг, які найбільше цікавили читачів. На першому місці розташувалася книга Гаррі Поттер і Прокляте дитя, на другому місці за популярністю виявилася Дівчина в поїзді і замикає трійку – До зустрічі з тобою.

Топ-10 найпопулярніших книжок у світі в 2016 році

1. Гаррі Поттер і Прокляте дитя, Джек Торн, Джоан Роулінг, і Джон Тіффані

Минуло дев’ятнадцять років… Бути Гаррі Поттером завжди непросто. Ось і зараз йому, завантаженому роботою в Міністерстві Магії, чоловіку та батьку трьох дітей шкільного віку, доводиться нелегко.

І поки Гаррі намагається боротися з минулим, яке в минулому залишатися зовсім не хоче, його молодший син Альбус виступає проти сімейної спадщини, яка йому ніколи не подобалася. Минуле і сьогодення зловісно переплітаються, а батьку й сину стає очевидною нелегка істина: морок часом приходить з найнесподіваніших місць.


2. Дівчина в поїзді, Пола Хокінс

Джесс і Джейсон. Такі імена дала Рейчел бездоганному подружжю, за життям яких вона день за днем спостерігає з вікна електрички. У них, здається, є все, чого зовсім недавно втратила сама Рейчел, – любов, щастя, добробут…

Але одного разу, проїжджаючи повз, вона бачить, як у дворику котеджу, де живуть Джесс і Джейсон, відбувається щось дивне, загадкове, шокуюче. Всього хвилина – і поїзд знову рушає, але цього достатньо, щоб ідеальна картинка зникла назавжди. А потім – Джесс пропадає. І Рейчел розуміє, що тільки вона здатна розгадати таємницю її зникнення. Прийме поліція її свідчення всерйоз? І чи треба взагалі їй втручатися в чуже життя?

         

3. До зустрічі з тобою, Джоджо Мойес

Лу Кларк знає, скільки кроків від автобусної зупинки до її будинку. Вона знає, що їй дуже подобається робота в кафе і що, швидше за все, вона не любить свого бойфренда Патріка. Але Лу не знає, що ось-ось втратить свою роботу і що в найближчому майбутньому їй знадобляться всі сили, щоб подолати нові проблеми.

Уілл Трейнор знає, що мотоцикліст, який збив його, відняв у нього бажання жити. І він точно знає, що треба зробити, щоб покласти кінець всьому цьому. Але він не знає, що Лу скоро увірветься в його світ буйством фарб. І вони обидва не знають, що назавжди змінять життя один одного.

        

4. Дедпул винищує всесвіт Марвел, Каллен Банн і Далібор Таладжич

Балакучий найманець Дедпул влаштовує небачене. Одного за іншим він вбиває всіх найпомітніших персонажів всесвіту Marvel. Дістанеться і гордовитій Залізній людині, і надто серйознії Людині-павуку, і зарозумілому Капітану Америка, і багатьом іншим персонажам, яким пора хоча б раз прийняти поразку.

Новий голос у голові Дедпула розкрив головну таємницю – що всі герої є всього лише персонажами на потіху тих, кого ніхто не бачить всередині коміксу (тобто нас, читачів).
      5. Грей. 50 відтінків сірого від імені Крістіана Грея, Еріка Джеймс

Книга роповідає вже такий знайомий сюжет, але з точки зору самого Крістіана Грея. Книга дозволить, нарешті, краще дізнатися заплутану сутність красивого мільйонера і розібратися в складній і різнобічній особистості настільки неоднозначної і екстравагантної людини з непростою долею.

Читачеві пропонується фактично досліджувати характер і сприйняття багатія, поглянувши на всі зміни, які відбулися, його очима.


6. Дім дивних дітей, Ренсом Ріггз

Шістнадцятирічний Джейкоб з дитинства звик до розповідей свого діда про його юність на далекому уельському острові, в притулку для дивних дітей: про чудовиськ з потрійними язиками, про невидимогу хлопчика, про літаючу дівчину…

Єдиним побічним ефектом цих вигадок були нічні кошмари, які мучили підлітка. Але одного разу кошмар увірвався в його життя, убивши діда наяву…

7. Сплетена з тобою, Сільвія Дей

Гідеон і Єва готові відмовитися від усього, що мають… але не від своїх почуттів. Вони оголили один перед одним не тільки тіла, але й душі.

Але їм довелося відступити на крок, щоб розібратися у своїх почуттях і не втратити віру в кохання, не переступити за межу божевілля. Вони одружаться, стануть ще ближчими і зможуть кинути виклик своєму минулому.

            8. Марсіанин, Енді Вейєр

Я дуже пишався тим, що потрапив у команду для польоту на Марс хто б відмовився прогулятися по чужій планеті! Але… мене забули. Кинули, пораненого і розгублено, і корабель полетів.

У кращому випадку я зможу протягнути в рятувальному модулі 400 діб. Що ж робити – розшукати в безмежних червоних пісках пошкоджену бурею антену, спробувати полагодити її, щоб зв’язатися з базовим кораблем і нагадати про своє існування? Або чекати прибуття наступної експедиції, яка прилетить лише через ЧОТИРИ РОКИ?

9. Зелені коктейлі. 10-денна детокс-програма, Джей Сміт

Оздоровча програма харчування заснована на смузі з зелених листових овочів, фруктів і води. Ці напої ситні й корисні, а також дуже прості у приготуванні. Протягом цієї програми ви будете харчуватися продуктами, необхідними для очищення клітин і внутрішніх органів.

За допомогою цілющих коктейлів ви повністю очистите свій організм від токсинів і забезпечите його величезною кількістю корисних речовин.


10. Пісня льоду і вогню, Джордж Реймонд Річард Мартін

Епічна сага про світ Семи Королівств. Про світ суворих земель вічного холоду і радісних земель вічного літа.

Світі лордів і героїв, воїнів і магів, чаклунів і вбивць – всіх, кого звела воєдино Доля на виконання стародавнього пророцтва. Про світ небезпечних пригод, великих діянь і найтонших політичних інтриг.

Джерело:  nv.ua