Корисні речі в поїздці, чи Що подарувати мандрівникові

22 Грудня 2016 17:27

Список корисних речей, які можуть знадобиться у подорожі або просто стануть чудовим подарунком для мандрівника.

Ми зібрали список цікавих речей, які можуть стати корисними у подорожі або просто хорошим подарунком для мандрівника. Можливо, ви знайдете саме те, чого вам так довго не вистачало в дорозі. До того ж, вже зовсім скоро свята, і якщо ви ще не вирішили, що подарувати своєму другові мандрівникові, в цьому списку ви точно знайдете що-небудь цікаве і практичне.

Портативний зарядний пристрій або Power Bank

Одна із найбільш незамінних речей сьогодні, особливо для мандрівників. І навіть, якщо він вже у нього є, повірте, зайвим не буде. Ніколи не знаєш, скільки в дорозі тобі належить бути без електрики.

Портативний зарядний пристрій, він же Power Bank – це пристрій, який призначений для того, щоб підзарядити ваш пристрій в той момент, коли у вас немає можливості зарядити його від постійного джерела живлення.

Незвичайна куртка для подорожей

«Куртка вашої мрії, якої не існувало до цього», − так описує свій проект компанія BauBax. У цій куртці можна знайти: подушку для шиї, маску для сну, рукавички, тримач для навушників, брелок блискавці, який можна використовувати як стилус або ручку, утеплені кишені, а також окремі кишені для таких предметів, як напій, планшет, смартфон, окуляри разом з серветкою з мікрофібри, паспорт, ковдру BauBax.

Таку популярність вона отримала за те, що дозволяє завжди мати при собі необхідні в дорозі предмети і корисні речі на зразок маски для сну або подушки для шиї. Крім того, куртка випускається в чоловічому та жіночому варіанті, у 4-х фасонах і декількох колірних рішеннях.

Багатофункціональний рюкзак

Ще один проект, який слідує тренд “багатофункціональності” – The NOMATIC Travel Bag. Спроектована як поєднання кращого з спортивної сумки, рюкзака й валізи, ця сумка має відсіки для ноутбука, планшета, взуття, кишеню з замком, який перешкоджає скануванню RFID-міток, і багато іншого.

Розмір сумки розрахований на те, щоб вміщати все необхідне для поїздки на 3-7 днів.

Конструкція сумки дозволяє витрачати менше часу на збори, а вакуумний пакет, який йде в комплекті, – отримувати більше вільного простору. Система ременів забезпечує легку зміну способу перенесення між «спортивною сумкою» і «рюкзаком».

За параметрами така сумка підходить для того, щоб взяти її з собою у ручну поклажу, а також комфортно перевозити на валізі.

Портативний комплект для тренувань

Не завжди є можливість відвідати тренажерний зал або знайти відкриту площадку для спорту, комусь біг не до душі, а можливо і погодні умови не підходящі. Monkii Bars 2 – компактна система для тренувань з власною вагою, яку можна взяти з собою куди завгодно.

Вона мініатюрна, мало важить, швидко встановлюється і підходить для людей з будь-яким рівнем підготовки.

Для складання плану тренування з системою компанією передбачено додаток MONKII, де можна знайти більше 250 вправ та сотні готових програм.

Досить закріпити Monkii Bars 2 в будь-якому зручному місці, наприклад, на двері кімнати або на дереві, і можна тренуватися в будь-який зручний час.

Незвичайний спальний мішок

Проект, створений командою мандрівників як багатоцільова альтернатива звичайному спальному мішку або ковдрі. Kachula 2.0 можна використовувати як ковдру, подушку або накидку з капюшоном.

Матеріал, з якого воно зроблене, водо – і вітронеприникний, не пропускає запахи. Для зручності використання в ковдрі передбачена кишеня для цінностей і посилені кнопки-застібки.

Kachula 2.0 буде корисна в будь-якій ситуації: від походу на пляж або на літньому фестивалі до риболовлі та полювання. Воно займає мало місця і важить трохи більше 700 грамів.

Термокружка та інший туристичний посуд

Банально, але корисно. Порада: не шукайте термокружку якомога красивішу і з принтом! Такі, насправді, лише «для краси» в офісі, але ніяк не для користі в дорозі. Шукайте міцну і надійну, з якою нічого не виллється, яка просто так не розіб’ється і буде тримати тепло як можна довше. Нехай таку знайти важче, і вона буде коштувати дорожче, але за такий подарунок вам точно скажуть велике спасибі. Те ж саме стосується і всього туристичного посуду. Перевіряйте товар на міцність, приділіть увагу характеристиці, часто під назвою «туристичний посуд» можна знайти неякісний китайський ширвжиток.

Термобілизна

Особливо незамінна річ для тих, хто любить вилазки в гори. Його, як і павербанка, багато не буває.

Швейцарський ніж

Завжди повинен бути під рукою в тих, хто любить походи. Якщо ваш друг фанат такого виду подорожей, подаруйте йому найкрутіший і найбагатофункціональніший, який тілький знайдете.

Камера Go Pro

Так, дорогий подарунок. Але, якщо ви не проти розщедриться, тоді цей подарунок чудово підійде для влогерів, блогерів та інстаграмерів. У вашого друга буде чудова можливість відобразити найбільш яскраві моменти і поділитися ними з вами. До речі, селфі-палицю теж можна подарувати в добавок.

Органайзер для подорожей

Тут «органайзерами» може бути і дорожні органайзери-косметички, несессери, сумки для валізи, футляри для білизни і так званий «конверт мандрівника» та ін. Узагалі все, що може полегшити організувати збори.

Подушка під шию

Особливо підходить для тих, хто часто користується засобами для пересувань на довгих дистанціях. Не всі можуть собі дозволити бізнес-клас, подушка під шию хоч якось «полегшить» незручності.

Планінг подорожей або звичайний блокнот для записів

Чим є «планінг подорожей»? Це такий блокнот, у якому є спеціально оформлені сторінки для запису місць, які хочеться відвідати, для плану подорожі, сторінки для списку справ на кожен день, сторінки для ведення щоденних витрат, для нотаток тощо. Як правило такі блокноти зроблені з міцного матеріалу, який захищає сторінки від вологи і сухості. Також блокнот служить міні-органайзером, в якому можна зберігати візитки, міні-карти тощо.

А, якщо вам не вдасться знайти такий, можна подарувати звичайний блокнот. Думаємо, ваш друг-романтик, який любить записувати свої думки і враження від того, що відбувається, зрадіє такому призенту.

Рамка-скарбничка для подорожей

 

Для тих, хто ніяк не може відкласти кошти на подорож.

Скретч-карта

Скретч-картка — картка з картону або пластику з нанесеною на ній (під захисним непрозорим і шаром, що стирається) якоюсь секретною інформацією. Але ніякої секретної інформації на ній немає. Для тих, хто ще ніколи не чув про цю новинку, розповідаємо. Це звичайна карта, на якій за допомогою монетки потрібно стерти захисний шар з відвіданої країни. Такий процес дарує тільки задоволення, адже це нагадує про все пережите під час різних мандрівок і підштовхує на нові звершення.

Джерело:  www.ukrinform.ua