П’ять оригінальних страв до новорічного столу. Рецепти

29 Грудня 2016 17:07

Але не дивлячись на традиції, щороку хочеться додати на стіл чогось нового, щоб здивувати сім’ю і гостей.

Саме тому переможець п’ятого сезону кулінарного шоу МастерШеф Євгеній Клопотенко поділився з НВ Style авторськими новорічними рецептами гарячих страв, традиційних салатів і легких закусок, які припадуть до смаку близьким і вони неодмінно захочуть ще.

Карпаччо із вінегрету

Абсолютно незвичайний варіант вінегрету припаде до душі навіть найбільш розбещеним гостям. Традиційний, але в той же час вишуканий овочевий салат допоможе зберегти фігуру під час свят.

Інгредієнти: Для соусу вінегрет:

  • буряк • лимонний сік
  • картопля • рослинна олія
  • морква • мелений перець
  • цибуля зелена • перець чилі або червоний перець (маленьку щіпку)
  • солоний огірок • сіль

Приготування:

  1. Буряк, картоплю і моркву обгорніть окремо фольгою і запечіть в духовці. Буряк слід запікати 1,5 години, решта – протягом 40 хвилин. Після чого дістаньте овочі, дайте охолонути та очистіть.
  2. Дуже тонко наріжте буряк (можна овочечисткою) і викладіть на тарілку.
  3. Наріжте Кубиками моркву, картоплю і огірок. Цибулю дрібно наріжте і змішайте з іншими овочами.
  4. Покладіть нарізані овочі красивою гіркою в центрі тарілки на буряки.
  5. Приготуйте соус. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти в одній посудині й гарненько збовтати. Хаотично полийте овочі на тарілці.

Пастуший пиріг

Класична страва британської кухні стане гармонійним доповненням до святкового меню й буде відмінною альтернативою гарніру.

Інгредієнти на п’ять порцій:

  • фарш яловичий 500 г
  • картопляне пюре 800 г
  • томатний сік 70 мл
  • цибуля 1 шт
  • часник 2 зубчики
  • рослинна олія
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Зваріть картоплю і зробіть з неї пюре за смаком.
  2. На рослинному маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю і часник, додайте фарш. Обсмажуйте до готовності, приблизно 15 хвилин. Додайте томатний сік, перемішайте. Додайте сіль та перець.
  3. Візьміть форму і викладіть готовий фарш, а зверху рівним шаром розкладіть пюре, зробивши хвилі виделкою.
  4. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Справжнє м’ясо по-французьки

В новорічне меню шеф пропонує включити ніжне і соковите м’ясо по-французьки, яке подарує святковий настрій завдяки п’янкому аромату і яскравому смаку.

Інгредієнти:

  • свинина (биточна частина)
  • цибуля
  • цукор
  • оцет яблучний
  • рослинна олія
  • сир брі
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Наріжте тонкі битки зі свинини, застеліть їх харчовою плівкою і відбийте. Потім посоліть і поперчіть з обох сторін.
  2. Очистіть цибулю і зробіть цибульний конфітюр без меду.
  3. Застеліть деко пергаментом і викладіть битки. Поставте м’ясо на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів піч для випікання.
  4. Дістаньте м’ясо і викладіть зверху тонкі слайси сиру брі. На сир викладіть трохи цибульного конфітюру і знову поставте в піч на 10 хвилин.
  5. Перевірте готовність м’яса, розрізавши його. Воно має бути без червоних прожилок і не пересушеним.

Сирний подарунок

Така незвичайна страва з сиру, бринзи та зелені не тільки приємно здивує гостей, але і неодмінно прикрасить будь-який новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • бринза 100 г
  • сир 300 г
  • м’ята
  • кінза
  • сметана 30 г
  • желатин 3 листки або 5 г
  • ½ Теплої води
  • часник 1 зубчик
  • сіль

Приготування:

  1. Желатин розчиніть у невеликій кількості теплої води.
  2. Бринзу змішайте з сиром та іншими інгредієнтами й вимісити до однорідності. Роздавіть зубчик часнику і додайте в сирну масу.
  3. Змішайте сирну масу з водою і викладіть у форму, залишивши в холодильнику до застигання (2-3 години).
  4. Дістаньте з форми, викладіть на тарілку і прикрасьте стрічками з моркви, нарізаними за допомогою економки.

Нова Мімоза

Цього року шеф пропонує приготувати трохи незвичайну мімозу – без курячих яєць і майонезу. Легка і корисна страва не залишить байдужим жодного гостя.

Інгредієнти:

  • морква
  • картопля
  • консервований тунець
  • петрушка
  • білі сухарі
  • перепелині яйця
  • маринована цибуля

Приготування:

  1. Загорніть моркву й картоплю у фольгу і запечіть у духовці до готовності.
  2. Перепелині яйця покладіть в киплячу воду і проваріть 2 хвилини.
  3. Сухарі змішайте із зеленню і перебийте в блендері до однорідності.
  4. Готову картоплю і моркву розімніть недбало пальцями і викладіть як основу. Посоліть.
  5. На картоплю і моркву викладіть кілька перепелиних яєць. Зверху покладіть мариновану цибулю.
  6. Наступним шаром викладіть консервований тунець. Якщо вам мало рідини, додайте декілька ложок маринаду з тунця або рослинного масла.
  7. Засипте хлібними крихтами.