Що можна дізнатися про характер людини за її підписом

2 Грудня 2016 11:55

За словами вчених, підпис може розповісти про людину багато. Найголовніша визначна риса — це розмір підпису, а також те, наскільки широко людина підписується, чи підпис займає весь порожній простір, або ж він є маленьким та акуратним.

Підписи несуть психологічне навантаження

Нідерландські фахівці кажуть, що люди з великим розлогим підписом, зазвичай, мають більш високі оцінки за показником “соціальне домінування”. Крім цього, серед представниць прекрасної статі підпис асоціюється з нарцисизмом.

Отримані результати нового дослідження повинні допомогти фахівцям у сфері графології, адже почерк є певним віддзеркаленням особистості людини. Однак автори роботи трохи обережні з отриманими результатами, зазначаючи, що вони зробили акцент саме на підписі людини, а не на почерку, адже, в загальному, підпис свідчить про особисту форму самовираження.

Попередні дослідження показали, що підписи несуть особливе психологічне навантаження. Наприклад, якщо людина підписує наукову роботу на початку, а не наприкінці, це свідчить про таку рису, як чесність. А ще одне дослідження показало, що у жінок, в підписах яких є лінії або знаки оклику, показник нарцисизму є значно вищим.