Що випити, щоб зігрітись?

6 Грудня 2016 15:24

В холодну пору року слід особливо стежити за своїм здоров’ям. Теплий одяг, зручне взуття та правильно вибраний зігріваючий напій допоможуть не лише пережити зиму, але й залишатися сповненим сил та енергії. Отож, що пити, щоб не замерзнути?

Популярні зігріваючі напої

Популярні зігріваючі напої

Імбирний чай. Корінь імбиру має здатність посилювати кровообіг у внутрішніх органах і підвищувати температуру тіла. Також він сприяє покращенню травлення та зміцнює імунітет, що взимку вкрай важливо. До такого чаю можна додати палички кориці та зробити його більш смачним та цілющим.

Какао. Чашка цього ароматного напою підвищить тонус та додасть святкового настрою завдяки вмісту серотоніну, так званого гормону щастя. Фахівці рекомендують вживати какао людям, які перехворіли, адже воно збагачене вітамінами, тому швидко відновлює життєві сили.

Безалкогольний глінтвейн. Цей напій асоціюється із зимовими холодами і його користь не викликає сумнівів. Пити глінтвейн найкраще в емальованому або скляному посуді, щоб зберегти усі властивості. Він покращує самопочуття і незмінний для профілактики застудних захворювань. Рецептів глінтвейну безліч, тож кожен може знайти у просторах Інтернету той, що до душі. Однак незмінними інгредієнтами є імбир,кориця, апельсин і гвоздика.

Пунш. Це зігріваючий коктейль, що містить фрукти чи фруктовий сік. Його вважать винятково зимовим напитком, адже подають розігрітим до 60 градусів за Цельсієм. Якщо ж робити пунш на основі коньяку чи рому, то цей напій позбавить нервової напруги, зігріє і покращить апетит. Окрім того, пунш корисний і тому, що володіє протизапальними властивостями.

Тож одягайтесь тепло, пийте тільки корисні і смачні напої і прислухайтесь до свого організму.

Джерело:  zdorovia.com.ua