Коли ми «сидимо» на дієті, то зазвичай обмежуємо себе у вживанні деяких продуктів та майже повністю відмовляємося від страв з борошна. І даремно!
Пропонуємо урізноманітнити ваше меню млинцями, мафінами та хлібом.
1. Чорнично-вівсяні мафіни
Мафіни на вівсянці набагато корисніші і легші за звичайні. А за смаком і текстурою вони нічим не поступаються.
Інгредієнти:
1,5 скл. вівсяних пластівців;
1,5 скл. борошна;
1 яйце;
0,5 скл. цукру;
0,5 скл. олії;
2 ч. ложки розпушувача для тіста;
1 склянка знежиреного кефіру;
1 ч. ложка ванільного цукру;
2 ч. ложки лимонної цедри;
2 склянки чорниць (можна заморожених);
щіпка солі.
Приготування:
У блендері подрібнити вівсяні пластівці. До отриманої муки додати розпушувач, сіль, цукор. Все добре перемішати. В окремому посуді змішати кефір, олію, ванілін, лимонну цедру і яйце.
Отриману рідку суміш змішати із сухою вівсяною. Все перемішати до однорідності. Додати ягоди чорниці (якщо заморожені – не розморожувати) і акуратно перемішати. Викладати тісто у маленькі формочки не більше як на 2/3 об’єму. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
2. Млинці «Вчорашні»
Рецепт простих і ніжних млинців, які готуються з вечора. Зранку залишиться тільки обсмажити і з’їсти.
Інгредієнти:
2 яйця;
3/4 склянки борошна;
3/4 склянки вівсяних пластівців;
1 ч. ложка соди;
1/2 ч. ложки солі;
1 ст. ложка цукру;
1 скл. йогурту або кефіру;
1 скл. молока.
Приготування:
Змішати всі інгредієнти у великій мисці і поставити в холодильник на ніч. Вранці вилити трішки тіста на розігріту пательню з олією і обсмажити кожен млинець по 2 хвилини з кожного боку.
3. Бананово-нутельний хліб
Так-так, цей рецепт потрапив сюди не помилково. Цей хліб дійсно низькокалорійний і надзвичайно простий.
Інгредієнти:
4 стиглих банани;
1/4 склянки яблучного пюре;
1¼ склянки борошна;
3/4 чайної ложки соди;
1/4 чайної ложки солі;
2 ст. ложки вершкового масла;
1/2 склянки цукру;
2 яєчних білка
1/2 ч. ложки ванільного цукру;
1/4 склянки пасти “Нутелла”.
Приготування:
У мисці збити масло з цукром, додати яєчні білки, яблучне пюре і змелені в пюре банани. Все добре перемішати.
В іншій мисці змішати борошно, соду і сіль. По ложці додавати їх до бананово-яєчної маси і добре вимішувати. Розігріти Нутеллу в мікрохвильовці протягом 30-60 секунд, щоб вона розтала стала рідкою.
Бананове тісто залити у форму для випічки. Зверху акуратно полити теплою Нутеллою і зубочисткою зробити по тісту розводи, щоб Нутелла рівномірно розподілилася по поверхні.
Випікати хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
Смачного!