Три здорові звички, про які потрібно знати в 2017 році

2 Грудня 2016 13:04

Дієтологи рекомендують поглянути на здорове харчування з іншого боку

© fromthekitchen.co.nz

Дієтологи рекомендують поглянути на здорове харчування з іншого боку

Не секрет, що правильні харчові звички – запорука здорового харчування, яке в свою чергу веде до довголіття, міцного здоров’я і, звичайно, стрункості.

Напередодні початку нового 2017 року видання My Domaine опитало американських дієтологів на тему того, яких звичок варто дотримуватися, щоб зробити свій раціон харчування максимально правильним і здоровим.

1. Позбавтеся від «корисних» продуктів

«Позбавлення від зайвої ваги насправді – «побічний ефект» від повноцінного здорового харчування, коли ви вживаєте корисні цілісні продукти, які насичують організм всіма необхідними поживними речовинами. Сучасні дослідження показують, що продукти, на яких ми бачимо слово «корисні» – такі, наприклад, як цільнозернове печиво, насправді лише посилюють проблему ожиріння у всьому світі, тому що читаючи на етикетці про користь продукту люди починають переїдати», – каже дієтолог Бріджит Титгемеір з клініки Клівленда.

2. Почніть з малого

«Не намагайтеся все змінити у вашій дієті. Почніть з маленьких змін і сконцентруйтеся на тому, що ви їсте, або на тому, скільки ви їсте. Не намагайтеся змінити ваш раціон повністю. Полегшите собі задачу і ви побачите, що мета більш досяжна, ніж здається», – говорить Джорджі Фиер, вчений з Пенсільванії.

3. Не відмовляйтеся від улюблених продуктів

«Не потрібно повністю виключати продукти, які ви любите. Замість цього, спробуйте змінити улюблені страви так, щоб вони були більш корисні і менш калорійні. Наприклад, якщо ви любите макарони, додайте в пасту більше овочів, бобових, а також білкових продуктів, таких як курка або креветки, а також виключіть важкі соуси і вершки. Пам’ятайте, що в схудненні головне – не просто швидко скинути вагу, а зберегти результат», – говорить Кері Ганс, відомий дієтолог і автор популярних книг про схуднення.

Джерело: http://nv.ua/ukr/style/life/tri-zdorovi-zvichki-pro-jaki-potribno-znati-v-2017-rotsi-301305.html