Українська дизайнерка розробила для малят абетку, за якою можна вивчати традиції

6 Грудня 2016 10:35

20161205161132Дизайнерка та письменниця Юлія Сирих випустила у світ нову книжку. Ця книжка, «Рідна абетка» –  сучасна абетка, виконана у мінімалістичному стилі, з яскравими ілюстраціями та зрозумілими пояснюючими текстами. Також у книзі є загадки, вірші та прислів`я.

Це абетка-читанка про українські символи, традиції, явища. Авторка зазначає, що її мета була зробити книжку, де літери пов`язані з глибоким змістом. Тож дитина, коли вивчає з батьками абетку, знайомиться і з українським життям, святами, символами. Наприклад, тут є віночок, барвінок, мак, козаки. А також узвар, паляниця й писанка. Усе це, буденне та святкове, створює образ України – такий, яким бачить його письменниця.

 Концепція розповсюдження абетки – «вільна книжка». Тому її можна безкоштовно читати онлайн, за допомогою комп’ютера чи планшета, придбати електронну або паперову копії, роздрукувати удома у вигляді книжки чи окремими сторінками. Паперова книжка друкується окремо кожен екземпляр. Тому, щоб зробити й паперову книжку доступною для усіх охочих, готується кампанія зі збору коштів на видання абетки в Україні.

Знайти та завантажити «Рідну абетку» можна ТУТ.