В Україні запущено в дію універсальний сервіс моніторингу шкіл

12 Грудня 2016 11:34

Активісти ГО «Інститут успішного міста» розробили проект «Відкрита школа». Сервер допомагає українцям вибрати школу, яка максимально підійде їх дитині.

Фото: open-school.uspishnemisto.com.ua

В Україні запущено в дію новий сервіс на основі відкритих даних профільності шкіл, рейтингу ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), заповненості класів й інших характеристик. Проект «Відкрита школа» сприяє тому, щоб пошук навчального закладу в різних містах країни став простішим і зручнішим.Автори ідеї вважають необхідним створити прозору рейтингову систему шкіл за результатами ЗНО, олімпіад та підсумкового оцінювання.

За словами учасників проекту, час перебування дитини у школі значно впливає на становлення майбутньої особистості, тому батьки намагаються ретельно вибирати навчальний заклад. Зараз, щоб обрати школу для дитини, батькам доводиться починати пошук за кілька місяців, ходити до різних шкіл і порівнювати їх, а за допомогою сучасних технологій цей процес значно спроститься, вважають активісти.

Сервіс був реалізований завдяки конкурсу із відкритих міських даних «Дані міст/Apps4Cities», де став проектом-переможцем.

На сервері ви можете знайти таку корисну інформацію:

• дані про кількість вільних місць і наповненість класів;

•спеціалізація навчального закладу;

• рейтинг за незалежними показниками — ЗНО випускників;

• стан комп’ютерного забезпечення;

• прокласти найзручніший маршрут до школи;

• а також прочитати відгуки і коментарі про той чи інший навчальний заклад.

В майбутньому активісти збираються розширити систему. У перспективі – внесення до бази дитячих садків, позашкільних навчальних закладів, технікумів, училищ та вищих навчальних закладів.

Раніше «Велика Епоха» повідомляла, що в Києві відкрився незвичайний дитячий садок Para Solkа, де можна залишити дитину на кілька годин. Ще один зручний сервіс для старшокласників — безкоштовна освітня онлайн-платформа 10MinSchool, яка допоможе підготуватися до ЗНО.

Джерело: epochtimes.com.ua