Як не заразитися грипом в громадських місцях: 7 порад

13 Грудня 2016 12:28

Громадський транспорт – це замкнутий простір з максимальним скупченням жителів, саме тут люди найчастіше заражаються грипом і застудами. Детальніше читайте у “Країні Здоров’я“.

Мийте руки
1. Уникайте години-пік

Якщо у вас є така можливість, уникайте користування громадським транспортом у години-пік. Саме в цей час збирається максимальна кількість людей.

2. Користуйтеся маскою

Якщо боїтеся підхопити вірус грипу, надягайте її в громадському транспорті. Не варто цього соромитися, під час епідемії так роблять багато. Пам’ятайте, що ваша безпека понад усе. Не забувайте міняти маску кожні 1-4 години.

3. Одягайте рукавички або рукавиці

Поручні в громадському транспорті – це переносники бактерій. Віруси здатні залишатися активними на твердій поверхні протягом декількох діб. Одягайте в громадський транспорт рукавиці і тільки в них торкайтеся до поручнів.

4. Дезинфікуйте руки

Після поїздки в громадському транспорті, прийшовши на роботу або додому, відразу ж вимийте або продезінфікуйте руки. Не торкайтеся брудними руками до обличчя. Рукавиці теж намагайтеся прати 1 раз в тиждень.

5. Обробіть слизову носа і горла

В аптеках продається багато сольових розчинів для носа і горла. Перед тим як вийти на вулицю, збризніть по 1 разу в кожну ніздрю і 1-2 рази в горло, 2-3 рази на день.

6. Спеції

Під час того як їдете в транспорті, жуйте в роті корінь імбиру або просто скоринку цитрусового. Такий метод знищує віруси, які потрапляють носоглотку.

7. Використовуйте аромамасла

Носіть з собою хустку, змочену маслами лаванди, полину і ялиці. Коли хтось чхає або кашляє поруч, прикладайте до носа хустинку. Речовини, що містяться в цих маслах вбивають мікробів.