Понад 20 українських чиновників оштрафували за порушення прав на доступ до інформації в 2016 році

24 Січня 2017 12:08

24 посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування були оштрафовані за порушення права на доступ до інформації та права на звернення до 2016 року. Про це йдеться у відповіді на запит Українських Новин Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, передають Українські Новини.

Всього в 2016 році за порушення права на доступ до інформації та права на звернення судами визнано винними 24 особи по 31 порушенню, до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Низка чиновників були оштрафовані по кілька разів, а секретар Ірпінської міської ради Київської області Юрій Денисенко – 4 рази.

Загалом, за даними офісу омбудсмена, в минулому році за скаргами і зверненнями громадян було складено 309 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері звернень громадян та доступу до інформації.

Як повідомляли Українські Новини, 39 чиновників були оштрафовані за порушення прав на доступ до інформації й на звернення в 2015 році.

У 2015 році за скаргами і зверненнями громадян було складено 263 протоколи про адміністративні правопорушення в сфері звернень громадян і доступу до інформації.

Джерело:  ukranews.com