Яблука дуже корисний та доступний фрукт. Їх можна їсти сирими, запеченими, готувати з них салати й пудинги. Все залежить від ваших уподобань і фантазії.
Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів десертів з яблук, які ви можете готувати кожен день.
1. Фруктовий салат
Мабуть, всі пам’ятають з дитинства терті на крупну тертку яблука з морквою і цукром. А якщо не пам’ятаєте ‒ саме час скуштувати. До страви можете додати ще улюблених ягод, кориці, горіхів й шоколаду. Смачно, корисно і кольорово.
2. Запечені яблука з сиром
Для цієї страви можна використовувати яблука не найкращої якості. Акуратно видаліть усі пошкоджені частини, виріжте всередині яблука чималу ямку за заповніть її солодким кисломолочним сиром з родзинками. Випікайте у духовці протягом 30 хвилин. Готову страву подавайте з шоколадною глазур’ю.
3. Яблука у клярі
Яблука очищаємо від шкірки та вирізаємо серединку. Ріжемо кружальцями. Готуємо кляр з яєць, сметани, борошна, цукру, соди та кориці. Обмокуємо яблучні кружальця у кляр та смажимо на олії. Готову страву можна присипати кокосовою стружкою та цукровою пудрою.
4. Оладки з яблуками
Готуємо класичне дріжджове тісто для оладок. Подрібнені яблука заправляємо цукром та корицею. Змішуємо з тістом. Даємо підійти. Смажимо. Подаємо оладки з медом або шоколадом. Вуаля!
5. Шарлотка з яблуками
Готуємо бісквітне тісто. Виливаємо його на змащене олією деко. Розкладаємо скибочки яблук. Посипаємо цукром та корицею. Можна змастити добре збитими білками з цукром. Випікаємо. Подаємо з вершковим кремом.
6. Яблучне желе
Варимо яблучний компот. Додаємо до нього цукор та желатин. Карамелізуємо яблука. З’єднуємо з рідиною та даємо застигнути. Десерт можна подавати з шоколадом.
7. Яблучно-бананове морозиво
Яблука тремо на дрібну тертку. Банани розминаємо виделкою. З’єднуємо обидва пюре, добре перемішуючи. За потреби можна додати цукрову пудру. Викладаємо у форми та заморожуємо.