Детективні серіали — це відмінна розминка для мозку. 15 серіалів про детективів

16 Січня 2017 10:18

Детективні серіали — це відмінна розминка для мозку.

У неділю вийде остання серія 4 сезону і ми вирішили зробити добірку серіалів про талановитих детективів та криміналістів, щоб вам було чим зайнятися в очікуванні наступного сезону.
Справжній детектив

(True Detective, США, 2014  по теперішній час)



У першому сезоні сюжет крутиться навколо розслідування дивного і жорстокого вбивства жінки в штаті Луїзіана. Розслідувати цю справу доручають двом детективам. Дія відбувається в трьох часових проміжках: в 1995 році, коли герої познайомилися і почали розслідування, у 2002, важливий етап у житті героїв, і у 2012, коли після схожого вбивства справу було повторно відкрито.

 

Мислити як злочинець

(Criminal Minds, США, Канада,
2005 – по теперішній час)



Коли звичайні криміналісти заходять в безвихідь, на допомогу приходить спецпідрозділ ФБР, що спеціалізується на поведінковому аналізі. Вони здатні зрозуміти і проаналізувати хід думок злочинців, передбачаючи їх подальші вчинки і тим самим запобігти злочину.

 

Менталіст

(The Mentalist, США, 2008-2015)



Патрік Джейн — детектив, чудовий менталіст, психолог-практик і маніпулятор, який консультує Каліфорнійське Бюро Розслідувань. У бюро Джейн прославився частим порушенням протоколу і своїм зоряним минулим, він прикидався медіумом і екстрасенсом, через що часто потрапляв у незручні ситуації.

 

Лютер

(Luther, Великобританія, 2010-2015)



Історія про видатного детектива Джона Лютера, показує, що брудний поліцейський і брудні методи — різні речі. Лютер володіє видатними здібностями в розкритті злочинів, проте через свою одержимість роботою і складнощі в особистому житті сам ходить по краю та нерідко робить протизаконні вчинки.

 

Детективне агентство Дірка Джентлі

(Dirk Gently’s Holistic Detective Agency,
США, Великобританія, 2016 – по теперішній час)



Детективний метод, яким керуються герої цього серіалу складно назвати стандартним, так як на початку здається, що логіка в їх діях повністю відсутня. Приватний детектив Джентлі і його помічник Тодд, розслідують якусь велику, здавалося б, абсолютно божевільну таємницю і зіштовхуються із дивними і часом небезпечними персонажами.

 

Кістки

(Bones, США, 2005-2017)



Блискучий антрополог Темперанс Бреннан та амбітний агент ФБР Сіл Бут розслідують нерозкриті справи шляхом вивчення та ідентифікації кісток давно зниклих людей.

Але давно померлі жертви не єдине, з чим доведеться зіткнутися героям і їх команді, розкриваючи злочини. Вони часто стикаються з хабарництвом, корупцією й місцевою розрізненістю.

 

Як уникнути покарання за вбивство

(How to Get Away with Murder,
США, 2014 – по теперішній час)



У центрі сюжету перебуває група амбітних студентів-правників і їх блискучий і загадковий професор Анналіз Кітінг. Вона викладає у студентів дисципліну під назвою: «Як уникнути покарання за вбивство». Але ті навіть не підозрюють, що незабаром їм доведеться застосувати свої знання в цій області в реальному житті.

 

Хороша дружина

(The Good Wife, США, 2009-2016)



Історія про дружину і матір Алісію, на плечі якої лягла турбота про сім’ю після того, як її чоловік був залучений в публічний секс-скандал і посаджений в тюрму за корупцію. Старий друг Алісії, Уїлл Гарднер, влаштовує її молодшим адвокатом у свою юридичну фірму. Тепер Алісії доведеться згадати всі свої навички роботи адвокатом і через 13 років перерви почати свою кар’єру з нуля.

 

Білий комірець

(White Collar, США, 2009-2014)



Щоб розкрити найзаплутаніший злочин, необхідно найняти найкращого злочинця.

Ніл Кеффрі, злодій і шахрай, попадається ФБР після трирічної гри в кішки-мишки з агентом Пітером Берком. Він засуджується до 4 років тюремного ув’язнення, однак збігає за 4 місяці до звільнення, щоб повернути свою кохану Кейт Моро, але Пітер ловить його ще раз. Кеффрі пропонує йому не поспішати з відправкою у в’язницю, і розглянути можливість співпраці.

 

Декстер

(Dexter, США, 2006 – 2013)



Декстер Морган працює судмедекспертом в поліції Маямі. Він не розуміє кохання, йому байдужий секс, і у нього немає почуттів. А ще він серійний вбивця. Декстер вбиває тільки злочинців, до яких чомусь або не змогла або не захотіла добратися поліція. Але одного разу в Майамі з’являється хтось, рівний йому. Хто цей загадковий і невловимий «ікс»?..

 

Обмани мене

(Lie to Me, США, 2009-2011)



Доктор Лайтман вважає, що всі брешуть. І щоб довести це, йому досить всього лише пару хвилин поспілкуватися з людиною. Будь-який рух, жест, будь-яке необережне слово можуть видати в вас брехуна. Треба лише вміти це побачити. Завдання доктора Лайтмана і його колег — розпізнати цю брехню. Використовуючи свої таланти, вони рятують від в’язниці невинних і садять за ґрати злочинців.

 

Ганнібал

(Hannibal, США, 2013 – 2015)



У центрі сюжету — стосунки спеціального агента ФБР Уілла Грема і психотерапевта доктора Ганнібала Лектера. Уїлл Грем — обдарований профайлер, який разом з ФБР розшукує серійного вбивцю. Унікальний спосіб мислення Грема дає йому дивовижну здатність глибоко перейматися почуттями іншої людини, навіть психопата. Він може зрозуміти, що ними рухає. Але коли розум переслідуваного вбивці виявляється занадто складним, він вдається до допомоги доктора Лектера, одного з провідних психіатричних розумів в країні.

 

Слідство по тілу

(Body of Proof, США, 2011 – 2013)



Американський телесеріал з Даною Ділейні в ролі видатного нейрохірурга Меган Хант. Доктор Хант була провідним нейрохірургом, поки через автомобільну аварію її кар’єра обірвалася. І тепер, коли вже допомогти живим вона більше не в силах, вона стала судмедекспертом. І хоча свою роботу вона робить на відмінно, репутація «складної людини» переслідує її скрізь.

 

4исла

(Numb3rs, США, 2005 – 2010)



У центрі сюжету — агент ФБР Дон Еппс і його брат, геніальний математик Чарлі. Злочини розслідує команда агентів ФБР під керівництвом Дона. Потім до справи підключається Чарлі, і за допомогою новітніх математичних методів допомагає обчислити злочинця. Чарлі аналізує злочини, виявляє закономірності, передбачає поведінку. Використовуючи числа, можна вирішити найбільші загадки.

 

Секретні матеріали

(The X Files, Канада, 1993 – 2016)



Спеціальному агенту Дані Скаллі, доктору та викладачу академії ФБР в Вірджинії, доручають роботу в парі з агентом Фоксом Малдером над проектом «Секретні матеріали», архівом таємничих, невирішених справ ФБР, котрі часто пов’язані з паранормальними явищами, випадками вампіризму та вовкулацтва, нападом генетичних мутантів, свідченнями про викрадення людей прибульцями.

Джерело:  nv.ua