Канада передасть Україні медичне обладнання на $1 млн

31 Січня 2017 12:07

big_3569431 грудня о 15:30 в Інституті травматології та ортопедії НАМН України (м. Київ, вул. Бульварно- Кудрявська, 27) відбудеться передача канадської благодійної допомоги вартістю близько $1 млн для українських лікарень.

Благодійна допомога буде розподілена по лікарнях, реабілітаційних центрах, старечих будинках та будинках дитини п’яти областей України – Донецької, Рівненської, Полтавської, Чернівецької та м. Києва.

Канадська допомога включатиме предмети медичного призначення та обладнання для лікарень, а саме: операційні та оглядові столи, каталки, обладнання для невідкладної допомоги, постільна білизна, ліжка, електричні та механічні візочки для інвалідів, тренажери, центрифуги, мікроскопи та інше спорядження для лабораторій, шприци, системи для інфузій, перев’язочні матеріали та багато іншого.

У заході візьмуть участь:
•       посол Канади в Україні Роман Ващук,
•       доктор Уляна Супрун, виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України,
•       директор інституту травматології та ортопедії НАМН України, академік Гайко Георгій Васильович
•       головний лікар, доктор медичних наук, професор Герасименко Сергій Іванович

Організатор події: Суспільна Служба Українців Канади.

Всього канадська сторона передасть Україні три контейнери загальною вагою 27120 кг. За підрахунками міжнародної організації Rotary World Help середня вартість кожного контейнера становить близько $350 000. Загальна сума допомоги, таким чином, складе близько $1 млн.

Передача допомоги стала можливою завдяки значним пожертвам донорів в Канаді, а також підтримці організацій Rotary World Help спільно з Kyiv Rotary Multinational. Сприяння в розмитненні, транспортуванні та підготовці документів для вантажу надав Козацький фонд «Альбатрос» за сприяння Міністерства соціальної політики України.

Джерело:  socportal.info