“Коли падають дерева” Марисі Нікітюк покажуть на кінофесті у Трієсті

19 Січня 2017 16:00

4_38be2Стрічка Марисі Нікітюк “Коли падають дерева”, що створюється компанією “Директорія Кіно” за підтримки Держкіно України, візьме участь у програмі First Cut Lab у рамках міжнародного кінофестивалю в Трієсті.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“First Cut Lab – воркшоп для фільмів на стадії монтажу, що цього року обрав 3 повнометражних фільми з Естонії, Словенії та України, аби сприяти розвитку їхнього художнього фестивального та комерційного потенціалу. Автор сценарію і режисер фільму Марися Нікітюк разом із режисером монтажу Іваном Банніковим представлять фільм експертам First Cut Lab, аби отримати від відомих режисерів монтажу та міжнародних експертів  індивідуальні поради, які дуже доречні на початковій стадії монтажу”, – йдеться в повідомленні.

Драма в стилі магічного реалізму “Коли падають дерева” є переможцем 7-го конкурсного відбору Держкіно. Продюсери – Ігор Савиченко та Роман Климпуш спільно з іноземними партнерами – Даріушом Яблонським та Ізабелою Войцек (Польща), Катрін Дусар (Франція) і Дарко Басескі (Македонія). Над фільмом працює відомий польський оператор-постановник Міхал Енглерт, титулований на “Санденсі” та “Берлінале”.

Події фільму відбуваються в українській провінції, де на очах у бунтівної п’ятирічної Вітки розгортається драма стосунків між двоюрідною сестрою дівчинки Ларисою та її коханим, бандитом на ім’я Шрам. У центрі історії – доля трьох поколінь, що проживають у жорстких соціальних рамках і спробах віднайти внутрішню свободу. В єдине естетичне тло сплітаються народні вірування місцевих жителів, дика природа, розквіт криміналу та пострадянський хаос.

Сценарій фільму “Коли падають дерева” цьогоріч став переможцем 10 сесії ScripTeastAward, яка проводилась у рамках Канського кінофестивалю.

Джерело:  www.ukrinform.ua