Кращі різдвяні фільми для всієї сім’ї

7 Січня 2017 15:11
  Фільми, з якими буде тепліше і затишніше в Різдво

Sleepless in seattle

Фільми, з якими буде тепліше і затишніше в Різдво

Під час різдвяних свят ми зустрічаємося з друзями, приїжджаємо погостювати до рідних і дивимося гарне кіно, готуючи ароматний глінтвейн. НВ STYLE підготував підбірку різдвяних фільмів, які створять піднесений настрій і атмосферу чарівництва в самий розпал зими.

Квартира. Біллі Вайлдер (1960)

П’ять «Оскарів», Мерелін Монро, що претендує на головну роль, але так і не отримує її, розкішний саундтрек, блискуча гра Джека Леммона і Ширлі МакЛейн – роблять картину ідеальною для перегляду в різдвяні канікули. Як бути, якщо дівчина від якої ти без розуму, виявляється коханкою твого самого головного боса. Причому в обмін на свою протекцію, бос також, як і багато інших, попросить ключі від твоєї квартири. Ось така дилема у головного героя: Що важливіше – кохання чи кар’єра?

Вечори на хуторі поблизу Диканьки. Олександр Роу (1961)

Фільм про Різдво, який не потребує додаткових оглядів і рецензій. Прекрасна екранізація твору М. Гоголя, занурює в наші традиції, звичаї і культуру, дарує справжній святковий настрій. Чудова різдвяна історія, яка до наших днів завойовує серця глядачів своєю зворушливістю, добротою і тонкою ноткою чарівництва.

Несплячі в Сіетлі. Нора Ефрон (1993)

Головний герой картини, Сем Болдуін (Том Хенкс), після смерті дружини переїжджає в Сіетл разом з маленьким сином. Але йому не вдається позбутися від спогадів. Син теж сумує за мамою, але йому дуже шкода батька. Тому він вирішує, що татові треба знайти нову дружину. Напередодні Різдва Сем, за наполяганням сина, дзвонить на радіо і в прямому ефірі розповідає про свою дружину, про їх любов і її трагічну загибель. Цю зворушливу історію чують мільйони американців. Серед них – журналістка з Балтімора Енні Рід (Мег Райан). Піддавшись пориву, Енні, яка вже заручена з іншим чоловіком, пише лист Сему і пропонує йому зустрітися на вершині Емпайр-стейт-білдінг в день Святого Валентина. Прекрасний фільм для сімейного перегляду.

Інтуїція. Пітер Челсом (2001)

Спочатку все розвивається за традиційним сценарієм. Зустрілися на різдвяний розпродаж молоді чоловік і жінка – Джонатан Трейгер і Сара Томас. Шукали подарунки для близьких, і зупинили свій вибір на одній і тій же парі рукавичок. Спалахнула «іскра симпатії». Далі був ресторан, потім ковзанка під снігопадом. Здавалося б, далі могла піти неминуча в американському кіно еротична сцена. Але… такий перебіг подій не влаштовував творців фільму. Замість цього вони запропонували нашим героям випробувати свою долю.

 

Реальна любов. Річард Кертіс (2003)

Романтична комедія, по праву вважається одним з кращих різдвяних фільмів. Дев’ять історій, що відбуваються з, здавалося б, випадковими людьми, віртуозним чином переплетені разом. Всі вони досягнуть своєї кульмінації на Різдво, подарувавши віру в те, що «реальна любов всюди».

Привіт родині. Томас Безуча (2005)

Велика сім’я Стоунів дуже дружна. Кожен рік, на Різдво вони збираються всі разом, але в цей раз звичне розвиток подій порушується. Старший син Еверет привозить в гості свою дівчину Меридіт (Сара Джессіка Паркер), щоб познайомити її з батьками, сестрами і братами, і зробити їй пропозицію руки і серця.

Різдвяна казка. Арно Деплешен (2008)

Різдво – прекрасний привід зібратися разом великій родині. Але не дивлячись на можливість раз у рік порадіти рідним і близьким, ніхто тут не відчуває себе комфортно. У всіх свої таємниці, секрети і проблеми. І чим далі — тим складніше. Картина була удостоєна премії Сезар, а також номінована на Золоту пальмову гілку Каннського фестивалю. Дивитися фільм Різдвяна казка хоча б з-за участі в ньому відомих всьому світу акторів: Катрін Деньов, К’яри Мастроянні, Анн Консіньі.