«Майдан: більше ніж життя і смерть»: у столиці експонують роботи британського фотографа Джо О’Браєна

23 Січня 2017 16:08

Цієї неділі, 22 січня, відбулося  відкриття фотовиставки «Майдан: більше ніж життя і смерть», яку складають роботи британського фотографа Джо О’Браєна, зроблені ним у 2014 році під час подій Євромайдану.

Джо давно цікавився масовими акціями протесту, в його доробку були фото з демонстрацій у Англії та Іспанії. До Києва він приїхав на початку лютого 2014 року, аби зафіксувати протести Євромайдану, де через об’єктив камери детально відслідковував життя столиці на барикадах.

Зі спогадів автора фоторобіт: «Вперше я зацікавився протестами Євромайдану 22 січня 2014 року, коли побачив у новинах сюжет про зіткнення між демонстрантами та міліцією на вулиці Грушевського і повідомлення про смерть Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Я захотів стати очевидцем цих подій, щоб зрозуміти, для чого люди вийшли на вулицю і чому їх вбивають. Згодом зрозумів, що мотивації людей були різними, але вони перетнулися в ідеальний момент часу і створили спільну силу. Головна площа стала символом, точкою фокусу для всіх скривджених людей з усіх сфер українського суспільства, дала їм можливість боротися за свої переконання».

Роботи, представлені на виставці, є унікальним свідченням драматичного перебігу подій кінцевої фази Єромайдану в тому вигляді, в якому їх побачив іноземець, який не зміг лишитися безстороннім. Загалом представлено 40 фото з життя Майдану, три з яких отримали приз глядацьких симпатій на Лондонському фотофестивалі (London Photo Festival) 2016 року.

Дизайнер виставки – Ольга Шиленко, арт-директор – Лада Шиленко.

Ви муставка проxодить   за адресою: вул. Володимирська, 2.

Вхід на відкриття виставки безкоштовний.

Попередньо просимо реєструватися за формою https://goo.gl/Pbd1nq .

Виставка триватиме до 22 лютого 2017 р.

Джерело: http://prostir.museum/ua/event/5347