Місто легенд: 10 причин подарувати собі один день у Чернігові взимку

9 Січня 2017 17:20

2194380_800x600_1IMG_6253Зірка української півночі, Чернігів – це місто, прекрасне у будь-яку пору року. Але взимку Чернігів перетворюється на справжню сніжну казку. Так ви потрапляєте в затишний та неймовірно атмосферний куточок України, подорож до якого зігріє навіть у найхолодніший день, пише  ua.igotoworld.com

Тут можна провести один день, вікенд або навіть зимові канікули: місто вас не розчарує. І відвідати зимовий Чернігів приводів справді багато!
1. Зручно добратися: все поруч Ви є мешканцями столиці, чи просто приїхали до Києва в гості? Маршрутні мікроавтобуси, які йдуть від станції метро «Лісова» майже щогодини, вже через дві години прибувають до Чернігова. Виходьте «на Валу» – тут і починається казковий зимовий Чернігів! Звісно, можна доїхати й автобусом з автостанції або залізницею. В останньому випадку навіть можна побачити один із найкрасивіших вокзалів України.
2. Відпочити економно і практично Чернігів – один із лідерів у сфері національного бюджетного відпочинку. Він є у списку найдешевших міст в Україні. До того ж за співвідношенням «ціна – якість» місто легенд напевно перевищить ваші очікування 🙂 Якщо ж вам захочеться зупинитися у місті на довше, не вагайтеся: ціни у готелях не кусаються.
3. Поїсти неймовірно смачно Зимовий Чернігів з радістю відкриває двері кав’ярень, ресторанів та інших смачних місць. Фірмовий глінтвейн, трав’яні чаї, знамениті млинці по-чернігівськи та рідна цьому регіону поліська кухня зацікавлять всіх, хто любить смачну їжу. В центрі, біля Красної площі, обов’язково відвідайте «Вареничну» на проспекті Миру, 21. Тут добре готують фірмові поліські страви. Навіть Ольга Фреймут, мандруючи з «Ревізором», залишилася задоволеною цим місцем!
4. Відчути особливу атмосферу Засніжений Чернігів ввечері просякнутий особливою атмосферою. Не переймайтеся, що взимку день короткий! В темряві це місце виглядає ще більш казково, ніж вдень, адже освітлений Чернігів пречудово. Обов’язково приділіть додатковий час вечірнім відвідинам церкви Святої Катерини – навколо неї облаштували щось на зразок оглядового майданчика. Це одне з найбільш романтичних місць Чернігова. Запланувавши увійти до церкви в сутінках, варто знати, що вечірні богослужіння тут проводять близько 17:00.
41Джерело фото: panoramio.com, автор – kiaksar.
5. Відвідати найстаріші пам’ятки Київської Русі Тут заховані унікальні архітектурні скарби часів Київської Русі, котрі розкажуть вам історію краще за будь-який підручник. Історичні місця та пам’ятки Чернігова варто хоча б раз у житті побачити кожному українцю.
6. Отримати святковий настрій Новорічний Чернігів являє чарівну казку зими. Різдвяний Чернігів – це старовинні храми та очікування чуда, що немов витає у повітрі. Відвідати це місто перед святами або вже під час їх – означає подарувати собі не лише казку, але й дивовижну реальність та неймовірний святковий настрій на цілу зиму.
---Джерело фото: val.ua.
7. Подорожувати Сіверщиною Мандрівку до стародавнього Чернігова можна поєднати з відвідуванням навколишніх міст, які колись належали до древньої Сіверської землі. Тури в Чернігів дозволяють здійснити таку мандрівку з Києва навіть за день.
8. Відпочити разом із дітьми Роздумуєте, куди піти з дитиною в Чернігові взимку? Варіантів багато. Тут вистачає цікавих місць, де діти разом із дорослими відпочинуть та здобудуть нові знання. Взимку особливо полюбити музеї можуть навіть найбільш непосидючі дітлахи: там зажди тепло і комфортно за будь-якої погоди. А якщо захочете відсвяткувати в Чернігові дитяче свято, вирушайте в «Дитячу планету» на вулиці 77-ої Гвардійської Дивізії, 1.

9. Здійснити паломництво До Антонієвих печер у Чернігові поспішають паломники звідусіль. Можливо, вони не настільки відомі, як печери Києво-Печерської лаври, але точно не менш цінні, загадкові та захоплюючі.

--Джерело фото: eco-turizm.net.
10. Започаткувати традицію подорожей Чернігів – чудове місце, де можна почати новий відлік цікавого і пригодницького життя. Адже в Україні ще безліч місць, які можна і варто відвідати. Не дарма ж кажуть, що подорож є єдиною подією, здійснюючи яку, гарантовано отримуєш більше, ніж вона коштує…
-Джерело фото: hcitychernihiv.blogspot.com, автор – Вероніка Кравець.

Чи це остання причина, з якої варто відвідати засніжений Чернігів? Не факт. Адже нова подорож завжди обіцяє щось неймовірне… І цілком можливо, що саме відвідини давньої Сіверської землі подарують вам ще одне диво у житті – таке диво, про яке неможливо знайти інформацію в Інтернеті. Коли ж іще, як не взимку, нам вірити у казку? Автор фото, де авторство не зазначене, – Юлія Земба.

Read more at: http://ua.igotoworld.com/ua/article/941_chernigove-zimoy.htm