Музей Ханенків запрошує на пошуки півнів в експозиції

30 Січня 2017 16:33

28 січня 2017 року розпочинається Китайський Новий рік – Рік Червоного (Вогняного) Півня. Музей Ханенків спеціально з цієї нагоди на короткий час виніс до постійної експозиції декілька чудових півників, яких, ми переконані ви ще не бачили.

Один з новачків, до прикладу – це робота Альбрехта Дюрера, інший – витвір китайського кераміста 18 століття, ще один – розкішний порцеляновий півень, виріб однієї з німецьких мануфактур позаминулого століття. А на додачу до них вам кукурікатимуть на щастя й багатство решта постійних гребенястих резидентів експозиції музею, європейських та азійських.

Усього талісманів року (зауважте, саме півнів, не курей) в залах музею 10. Але позаяк знайти всіх справді непросто, то ми пропонуємо знайти бодай 6 – це число у мудрих китайців традиційно вважається щасливим, адже слово “шість” у китайській звучить подібно до слова “спокій”. Погодьтеся, у Рік Вогняного Півня нам не завадить дещиця спокою.

Чекаємо на вас, ваших друзів, родини і, звісно ж, дітлахів. На кожного успішного “колекціонера” талісманів чекає приз! Просто візьміть у адміністраторки музею папір і олівець, пройдіться музеєм і занотуйте, скільки півнів і в яких залах ви знайшли. Результатом поділіться з адміністраторкою. Успіхів!

Джерело: http://prostir.museum/ua/post/38680